Bigorra critica la gestió de les despeses del Curs Internacional de Música de Benidorm

El XXVIII Curs Internacional de Música de Benidorm, celebrat en juliol, ha justificat a finals del mes d’agost les seues despeses. A més de pagar un sou innecessari a assistents per funcions que normalment realitzen els funcionaris de la regidoria de Cultura, les despeses contemplen pagaments duplicats per allotjament dels professors. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha criticat esta gestió i ha demanat explicacions al govern de Benidorm.

El portaveu ha indicat que la justificació de les despeses conté factures nominals als quatre professors per dietes d’allotjament per valor de 1.240 euros. Però a més, la relació econòmica recull una factura per habitacions d’hotel, també referida als professors, per 1.116 euros. A més, la factura de l’hotel va destinada a vuit persones en habitació doble i pensió completa. “Si com ens va contestar en comissió la regidora de Cultura, es paga allotjament als professors, que en són només quatre, i ja se’ls fa un ingrés individualment per eixe concepte, i després hi ha una factura pel mateix però a vuit persones amb la possibilitat de tindre acompanyant, exactament qui s’ha beneficiat de l’allotjament? Per què s’ha pagat dos vegades?”, critica Bigorra, alhora que demana explicacions al respecte. A més, el portaveu explica que hi havia dos pianistes acompanyants, a banda dels professors, “però fins i tot sumant-los, quedarien habitacions per saber quins eren els seus ocupants”.

Per una altra part, Bigorra ha qüestionat la contractació de personal assistent: “Per què necessita l’Ajuntament de Benidorm contractar una assistent per presentar els actes del curs i un assistent de director per realitzar accions administratives si estes dos tasques les realitzen normalment en qualsevol acte el personal del departament de Cultura?”. El portaveu ha explicat que es podria haver estalviat els 700 euros en total que costen estes dos contractacions si s’haguera actuat com es fa normalment, “però sembla que esta mala gestió en el certamen és la tònica habitual dels últims anys, per desgràcia”.

A tot açò s’afegix que la previsió inicial de gastos realitzada pel departament de Cultura incloïa beques i els premis del concurs que finalment no se sap en quin concepte s’han materialitzat en la relació final de despeses justificades perquè no apareixen com a tal, segons ha informat Bigorra.

Per finalitzar, ha explicat que a tota esta mala gestió del XXVIII Curs Internacional de Música s’unix que l’Ajuntament de Benidorm va demanar una subvenció de Diputació per valor de 10.000 euros que no es va concedir per tindre deutes amb la Seguretat Social, per el problema derivat amb l’anterior concessionària de la zona blava, Park Control 2000 SL. “En resum, una gestió que dista molt de ser la millor per a Benidorm”, ha conclòs.

20160906-Compromis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *