Bigorra: “La Generalitat seguix mostrant un compromís ferm per acabar l’IES Pere Maria de Benidorm”

Després de procedir a finals de desembre al canvi de titularitat de les obres de l’IES Pere Maria Orts i Bosch, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha sol·licitat el permís d’obres a l’Ajuntament de Benidorm per a iniciar el més prompte possible els treballs de finalització de l’institut. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha valorat positivament la sol·licitud de Conselleria, “demostrant el compromís del Consell per acabar amb les obres pendents durant tants anys” i demana al govern local que es done pressa a realitzar aquest tràmit.

“A poc a poc, amb paciència i treball constant, la Conselleria d’Educació està realitzant totes les passes perquè s’eliminen els barracons de l’IES Pere Maria Orts i Bosch i es finalitzen les obres de contrucció que queden per fer”, ha assenyalat Bigorra. El portaveu es referix a la cronologia dels últims mesos, en què la Conselleria va revisar durant el segon semestre de 2016 el projecte realitzat per CIEGSA . Aquest procés va continuar amb el canvi de titularitat de les obres de CIEGSA a Conselleria a final de desembre i amb la petició del permís d’obres actual a l’Ajuntament de Benidorm.

“Ara correspon als tècnics municipals emetre el més prompte possible els informes oportuns per a concedir la llicència corresponent per a l’execució d’aquestes obres valorades en 1,4 milions sense IVA”, ha assenyalat. Bigorra considera que en paral·lel s’haurà de realitzar la licitació de les obres per així poder començar el pròxim curs amb totes les instal·lacions acabades.

El regidor ha recordat que les obres van paralitzar-se en 2011, durant l’anterior govern popular de la Generalitat, deixant per executar menys d’un 15% del projecte d’obres. Així mateix, ha lamentat que “mentre es va congelar la finalització de les obres, el PP va permetre quasi 3 milions de sobrecostos a CIEGSA en la construcció o ampliació de diversos centres educatius de la ciutat, alguns sense una justificació clara”. Aquesta xifra es correspon amb els 2.969.431,79€ de sobrecostos de les obres de construcció del col·legi del Murtal, l’ampliació de l’institut Bernat de Sarrià, l’ampliació de l’IES l’Almadrava, l’ampliació de l’institut Pere Maria Orts i Bosch, i la construcció de l’IES Mediterrània. Sobrecostos que la Conselleria va posar en el seu moment en coneixement de la justícia per al seu aclariment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *