Bigorra: “El govern del PP ha canviat les bases d’execució del pressupost obviant acords plenaris sobre gastos menors”

Els dos regidors de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra i Juan García, han explicat en roda de premsa que en les bases d’execució del pressupost proposades per a 2017 el govern local ha modificat diferents qüestions que afecten a la fiscalització i control de les despeses menors. Aquestes condicions sí que estaven recollides en les bases del pressupost de 2016, en compliment de la moció proposada pel grup municipal i aprovada en el ple de 30 de novembre de 2015. 

“El govern local està incomplint la nostra moció aprovada en ple en haver eliminat els acords sobre control i supervisió dels gastos menors, prèviament aprovats en ple i incorporats als comptes de 2016”, ha explicat Bigorra. El portaveu del grup municipal es refereix concretament a què l’obligació de demanar tres pressupostos diferents, la possibilitat de fer acords marc amb centrals de compres amb altres institucions, la creació de les bases de dades de proveïdors, servicis i productes més habituals, i la consideració dels criteris mediambiental i de prompte temps de resposta i prompte temps d’adquisició de materials, a més de l’econòmic han desaparegut de les bases dels comptes de 2017, que confecciona el govern municipal i que van ser enviades als grups municipals ahir de vesprada.

“El govern de Benidorm ha eliminat d’una tacada mesures que beneficien un major control i supervisió de les despeses menors, ja aprovades pel ple. A més d’aquesta greu decisió presa sense el consens amb l’oposició, ni tan sols amb nosaltres, que vam ser el grup que va proposar la moció, ens preguntem si ho han fet per continuar fent adjudicacions dubtoses de quanties menudes a algunes empreses que des d’aquest i altres grups municipals hem criticat”, ha assenyalat Bigorra.

Per la seua part, Juan García, portaveu adjunt ha explicat en la roda de premsa que decisions com aquesta “indiquen que al govern de Benidorm no li interessen mesures que aprofundeixen en un major control, transparència i fiscalització dels gastos menors, com nosaltres proposàvem”.

Davant d’aquesta modificació de les bases d’execució del pressupost per part del govern local, Compromís Los Verdes es planteja si fer o no una esmena en aquest sentit. En paraules de Bigorra “és incomprensible que hàgem de fer com a grup municipal una esmena als pressupostos perquè es considere una qüestió ja aprovada fa més d’un any per la majoria del ple municipal i que ja constava en el pressupost de 2016”. En eixe sentit, ambdós portaveus insten a què siga el govern local qui aclarisca per què ha eliminat el compliment d’una moció en els comptes de 2017 que ja venia recollida en els comptes anteriors, i sol·liciten que rectifique el document de bases aportat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *