Bigorra: “El govern del PP no vol cobrir la vacant de l’encarregat de normalització lingüística”

Des que l’únic encarregat a l’Ajuntament sobre normalització lingüística va jubilar-se ha passat quasi un any sense que el govern local haja cobert aquesta vacant. En no poder-se aprovar una nova Relació de Llocs de Treball per a 2017, el grup municipal Compromís Los Verdes va fer una esmena a la proposta de pressupostos actuals el passat divendres per traslladar un tècnic del departament d’Educació al de Cultura i que s’encarregara de la normalització mentre no es cobrisca la vacant. Esmena que va ser rebutjada pel PP i els seus socis de governabilitat (C’s i CBM). Per al regidor de Compromís i portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, és una altra mostra de l’escassa importància que el govern local dóna a la difusió i ús del valencià.

El rebuig a l’esmena del grup municipal és encara més significatiu perquè la majoria del ple sí que va aprovar-ne una altra perquè es traduira el document dels pressuposts al valencià. “Com vol el govern del PP donar-li compliment a eixa esmena si després no té cap intenció de destinar ningú a realitzar les tasques del departament de normalització lingüística?”, ha criticat Bigorra. El portaveu fa aquesta afirmació després que es rebutjarà l’esmena per cobrir la baixa per jubilació, que es va produir en maig de 2016, i que des d’aleshores cap persona se n’ha encarregat.

A més, Bigorra també ha fet memòria de per què considera que el govern local de Benidorm “demostra cada vegada que per a ells l’ús i promoció del valencià és una qüestió secundària”. El portaveu ha recordat que l’Ajuntament de Benidorm, membre de la xarxa AVIVA de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, no va ni tan sols participar fa uns mesos en la convocatòria de subvencions de la Generalitat de promoció del valencià, de la qual van obtindre ajuda els 194 municipis que hi van participar.

Altres peticions tampoc estan encara ateses. En octubre de 2016 es va aprovar pel ple una moció del grup municipal per impulsar el Voluntariat pel valencià a l’Ajuntament de Benidorm i, segons Bigorra, “a hores d’ara no se sap res ni de quan s’implantarà ni de com es realitzarà ni de cap publicitat al respecte”. Tampoc s’ha realitzat per part de l’ajuntament cap concert de grups en valencià, com es va sol·licitar abans de l’estiu passat.

“La difusió i promoció del valencià no pot passar únicament i exclusivament per dir ‘bon dia’ cada dia. L’Ajuntament, almenys per la part d’obligació que li suposa estar dins de la xarxa AVIVA, ha de dotar-se d’un tècnic encarregat de normalització lingüística i, a partir d’ací, promoure la seua difusió”, ha conclòs Bigorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *