Bigorra: “El PP ha oblidat la regulació de les hamaques i para-sols sense utilització a les platges de Benidorm”

A punt d’entrar en un dels períodes de més activitat turística per a Benidorm, la Setmana Santa, el govern local no ha convocat cap reunió per estudiar la regulació i sanció de les hamaques i para-sols que es deixen abandonats en les platges, per després  modificar l’ordenança de platges de Benidorm. Així es va aprovar en el ple d’agost de 2016 arran d’una moció de Compromís Los Verdes. El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, critica que el PP haja oblidat aquesta moció.  

 “Encara que convocaren ja reunions per informar sobre la possibilitat de canviar l’ordenança de platges per recollir els malos usos de reserva d’espai en primera línia de platja per hamaques i para-sols sense cap utilització, i encara que la modificació passara pel ple d’abril, ja s’hauria perdut un dels grans moments de temporada alta de Benidorm, com és la Setmana Santa”, ha indicat Bigorra. Set mesos després de ser aprovada la moció del grup municipal en el ple, “no s’ha avançat res en este sentit”, segons el portaveu de Compromís Los Verdes. Considera que “es constata que el govern del PP mai ha tingut la intenció de modificar l’ordenança per sancionar qui envaeix la primera línia de platja amb hamaques i para-sols que després no s’utilitzen, causant un problema als turistes  que ens visiten i als propis residents”.

Cal recordar que la moció original instava a la modificació de l’Ordenança Municipal de Gestió de l’Ús Públic de les Platges de Benidorm perquè arreplegara la prohibició de l’ocupació de la platja sense utilització per hamaques i para-sols, igual que ocorre amb altres objectes, així com que s’establisca sanció pertinent per a estos casos. Aquesta moció va ser esmenada pel grup popular perquè quedara en un estudi d’aquesta modificació “i ni això han tingut temps de fer”, assenyala Bigorra.

No obstant això, el portaveu creu necessari complir amb la moció aprovada que vetlava perquè ningú s’aprofite de les platges públiques de Benidorm i que tothom en poguera gaudir en igualtat de condicions. En desembre, el grup municipal ja va criticar aquesta decisió, a la vista de la falta de resposta en comissions informatives sobre els estudis que s’havien d’iniciar, i advertint que arribaria la temporada alta, com ara, i res s’hauria fet.

Finalment, Bigorra ha recalcat que, quan es va debatre la proposta, diferents informes policials van constatar l’existència del problema a les nostres platges, i que altres poblacions costaneres establien multes als usuaris que abusen de un lloc públic com és l’arena de la platja, perquè ho tenen regulat per ordenança municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *