Bigorra: “Quan arribem a l’Ajuntament, presentarem una moció perquè Benidorm siga Municipi Turístic”

1 milió d’euros a l’any. Això ens costa que durant tants i tants anys, per culpa de la tossuderia de PP i PSOE no s’haguera elaborat amb totes les particularietats la Llei d’Hisendes Locals al seu moment, ni després s’haja pogut canviar convenientment perquè Benidorm siga considerat com a municipi turístic. Compromís fa temps que ha realitzat accions al carrer i legislatives per a produir este canvi i tot continua igual. Potser el problema és de base: falta unir les forces en el municipi.

Ahir el PP va rebutjar en la Comissió d’Hisenda i Administracions Públiques del Congrés una esmena dels socialistes perquè es modificara la Llei d’Hisendes Local i es comptabilitzaren les places hoteleres per considerar una ciutat com a Municipi Turístic – fins ara no es compten i per això Benidorm no ho és sobre el paper. Sembla que els companys de Congrés de Toni Pérez han oblidat que el passat mes de setembre, els seus companys de les Corts valencianes van aprovar per unanimitat, a instàncies d’una proposta de la diputada de Compromís Mireia Mollà, demanar justament este canvi que ara es nega. Pareix que els importe poc que sense que es produïsca esta modificació, Benidorm està perdent 1 milió d’euros a l’any, que és la quantitat que ingressaria per impostos d’hidrocarburs i tabac si fóra considerat Municipi Turístic. Tal vegada no els importe que eixa quantitat podria anar destinada a pagar el deute de la ciutat, a invertir en serveis socials, o simplement a millorar la que és la capital del turisme de facto.

És d’agrair que el PSOE haja presentat esta esmena, més tard que prompte. Quan va governar Zapatero, no va tocar ni una coma de la llei. I va governar quasi 8 anys, que equivalen a 8 milions perduts per a Benidorm. No podrien haver fet alguna cosa aleshores? Potser han sigut espentats a menejar-se per la recollida de signatures que Compromís per Benidorm va realitzar per canviar la llei el passat mes de maig –en el carrer i via internet -, o per la proposició no de llei que va presentar Joan Baldoví en el Congrés el juny de 2014 – que per cert, no s’ha votat, possiblement amb l’excusa que la va presentar un partit minoritari.

Més enllà de lluites polítiques, Benidorm ha de ser, com més prompte millor, reconegut com a Municipi Turístic. Cal unir forces a la nostra ciutat en este sentit, com es va fer a les Corts. Per això, la millor manera de fer-ho és que els partits que entren en la nova corporació municipal, voten una moció per demanar al Congrés la modificació de la llei d’acord als interessos de tots els benidormers i les benidormeres. Una moció que, com he dit en diferents ocasions, Compromís Los Verdes plantejarà una vegada entre al consistori. Perquè hem de fer pinya des de l’Ajuntament, la casa de tots. Perquè cal deixar la política de l’enfrontament quan es tracta de lluites que beneficien a tota la ciutat. Perquè les veus de Benidorm que ho demanen s’unisquen i lluiten alhora.

Perquè ja toca: Benidorm Municipi Turístic.

Ahir el PP va rebutjar en la Comissió d’Hisenda i Administracions Públiques del Congrés una esmena dels socialistes perquè es modificara la Llei d’Hisendes Local i es comptabilitzaren les places hoteleres per considerar una ciutat com a Municipi Turístic – fins ara no es compten i per això Benidorm no ho és sobre el paper. Sembla que els companys de Congrés de Toni Pérez han oblidat que el passat mes de setembre, els seus companys de les Corts valencianes van aprovar per unanimitat, a instàncies d’una proposta de la diputada de Compromís Mireia Mollà, demanar justament este canvi que ara es nega. Pareix que els importe poc que sense que es produïsca esta modificació, Benidorm està perdent 1 milió d’euros a l’any, que és la quantitat que ingressaria per impostos d’hidrocarburs i tabac si fóra considerat Municipi Turístic. Tal vegada no els importe que eixa quantitat podria anar destinada a pagar el deute de la ciutat, a invertir en serveis socials, o simplement a millorar la que és la capital del turisme de facto.  És d’agrair que el PSOE haja presentat esta esmena, més tard que prompte. Quan va governar Zapatero, no va tocar ni una coma de la llei. I va governar quasi 8 anys, que equivalen a 8 milions perduts per a Benidorm. No podrien haver fet alguna cosa aleshores? Potser han sigut espentats a menejar-se per la recollida de signatures que Compromís per Benidorm va realitzar per canviar la llei el passat mes de maig –en el carrer i via internet -, o per la proposició no de llei que va presentar Joan Baldoví en el Congrés el juny de 2014 – que per cert, no s’ha votat, possiblement amb l’excusa que la va presentar un partit minoritari.  Més enllà de lluites polítiques, Benidorm ha de ser, com més prompte millor, reconegut com a Municipi Turístic. Cal unir forces a la nostra ciutat en este sentit, com es va fer a les Corts. Per això, la millor manera de fer-ho és que els partits que entren en la nova corporació municipal, voten una moció per demanar al Congrés la modificació de la llei d’acord als interessos de tots els benidormers i les benidormeres. Una moció que, com he dit en diferents ocasions, Compromís Los Verdes plantejarà una vegada entre al consistori. Perquè hem de fer pinya des de l’Ajuntament, la casa de tots. Perquè cal deixar la política de l’enfrontament quan es tracta de lluites que beneficien a tota la ciutat. Perquè les veus de Benidorm que ho demanen s’unisquen i lluiten alhora. Perquè ja toca: Benidorm Municipi Turístic.
Bigorra: “Quan arribem a l’Ajuntament, presentarem una moció perquè Benidorm siga Municipi Turístic”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *