Bigorra: “Volem un pla per rehabilitar el Parc de l’Aigüera”

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha registrat una moció per al pròxim ple perquè es valore l’estat actual del sòl, els elements decoratius i elements funcionals del Parc de l’Aigüera, així com de les obres necessàries per a rehabilitar els elements deteriorats del recinte. La proposta també demana que es destine una partida econòmica per a estos treballs en els pressupostos de 2017 i un calendari per finalitzar les obres.   

“Presentem esta moció perquè considerem que un dels símbols de la nostra ciutat, com és el Parc de l’Aigüera, necessita una llavada de cara per recuperar l’esplendor que tenia esta obra fa més de 20 anys, quan va ser inaugurada”, ha assenyalat Bigorra. El regidor ha explicat que, com han traslladat veïns i veïnes en diverses ocasions, a causa del pas del temps, del gran ús que es dóna al Parc de l’Aigüera, de les inclemències climàtiques i fins i tot d’algunes accions humanes poc respectuoses, el Parc ha vist com principalment el seu sòl i els elements decoratius han patit un gran desgast, que afecta la imatge del parc i fins i tot pot afectar la seguretat dels i de les vianants i usuaris del mateix.

“Necessitem una actuació integral per este gran lloc d’esplai per als benidormers i a les benidormeres i que a més constitueix un important pulmó verd de la ciutat”, ha indicat. Així, la moció sol·licita que es faça un informe tècnic i econòmic del Parc de l’Aigüera, així com de les obres necessàries calendaritzades per procedir a la rehabilitació dels elements deteriorats del recinte. Eixes obres, en una primera fase, serien pressupostades en els comptes municipals de 2017, tenint en compte els condicionants arquitectònics i estructurals de l’obra actual. Per acabar, la proposta també marca uns temps d’execució de les obres: la rehabilitació del sòl, dels elements decoratius i dels elements funcionals deteriorats del Parc de l’Aigüera s’haurien d’efecturar, com a màxim, els següents tres exercicis pressupostaris, és a dir, 2017, 2018 i 2019. “Si tenim en compte l’estat actual del Parc i el quilòmetre de longitud que ocupa, som conscients de la magnitud de les obres que es realitzaran i per tant hem de ser realistes i fraccionar per fases la solució al problema”.

Cal recordar que al Parc de l’Aigüera s’estableixen no només parcs per a xiquetes i xiquets i zones per a tota la família, sinó també auditoris que són utilitzats durant tot l’any per associacions i entitats culturals i socials i que ha albergat grans esdeveniments com el Festival Internacional de la Cançó de Benidorm o el Low Cost Festival, entre d’altres.

El portaveu, per finalitzar, espera que la proposta prospere per donar una solució a una zona compartida per residents i per turistes situada en el mig de Benidorm.

privat40

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *