‘Bikini’ s’encamina als Goya mentre la sèrie ‘Benidorm’ aspira als premis National TV Awards 2014

Les històries en les que Benidorm és la protagonista segueixen triomfant cinematogràficament. Mentre el curt ‘Bikini. Una història real ‘s’ha alçat amb un altre premi i encamina la seva carrera als Goya, la sèrie britànica’ Benidorm ‘aspira a un altre guardó, aquesta vegada, en els National TV Awards 2014.

El curtmetratge, dirigit per Óscar Bernàcer i que narra en clau d’humor el viatge que va realitzar en Vespa el 1953 l’alcalde Pere Saragossa al Pardo per entrevistar-se amb Franco i demanar-li que legalitzés el biquini a Benidorm, ha començat la seva carrera per als Goya. La cinta es consolida com a candidata a estar entre els nominats als premis de l’Acadèmia del Cinema Espanyol. La cerimònia se celebrarà el proper 8 de febrer de 2015 i, prèviament, es deliberaran les candidatures al mes de desembre.

Mentrestant, segueix recollint premis que amplien el seu palmarès. El passat cap de setmana es va alçar amb el premi al Millor Curtmetratge de la 19a edició del Festival de Cinema Espanyol de Toulouse Cinespaña. Però ‘Bikini’ ja ha recollit nombrosos guardons com el tercer premi i premi del públic en el XXVI Festival de cinema de l’Alfàs del Pi; el Roel d’Or en la 27 Setmana de Cinema de Medina del Camp; tres premis (millor curt, millor actor, millor cartell) al Festival Nacional de curts d’Àvila, Ávilacine.

A més, Óscar Bernàcer ha rebut el premi al millor director de curtmetratge de producció valenciana en Cinema Jove en Valencià; premi al millor curtmetratge històric en el VIII Festival Internacional de Cinema de Sax; premi del públic al Festival de Cinema ’22 x Don Luis ‘de Calanda; el premi al millor director iberoamericà i millor guió original al Festival Internacional de Curts de Mèxic (Shorts Shorts Festival Mèxic); i premi al millor curt al XIX Certamen Nacional de Creació Audiovisual de Cabra.

Així mateix, ha estat nominat en altres festivals com el Festival Europeu de Curtmetratges de Vilamayor 2014, el III Riu Rau Film Festival de Xàbia, el XII Festival de Cinema Solidari de Guadalajara, XVII Certamen Nacional de Curtmetratges Aula 18 de Sant Martí de l’Aurelio (Astúries ), el Festival de Cinema de Pamplona, el Festival de Curtmetratges Curt al Autocine de Dénia, XII Shnit International Shortfilm Festival de Berna, XII Festival Internacional de Cinema de Ponferrada i aquesta setmana competirà pel guardó del XXI Festival Internacional de Joves realitzadors de Granada , on es projectarà aquest dijous.

'Bikini' s'encamina als Goya mentre la sèrie 'Benidorm' aspira als premis National TV Awards 2014
‘Bikini’ s’encamina als Goya mentre la sèrie ‘Benidorm’ aspira als premis National TV Awards 2014

La sèrie ‘Benidorm’, nominada als National TV Awards 2014

Al costat de ‘Bikini’, una altra sèrie on la protagonista és la ciutat, la sèrie ‘Benidorm’ de la cadena ITV britànica, està nominada en la categoria de comèdia de ficció en els National TV Awards 2014 que es lliuraran el proper 21 de gener de 2015. ‘Benidorm’ és una sèrie còmica per a tots els públics que retrata en clau d’humor les vacances de les classes obreres britàniques que visiten el nostre país a la recerca de sol i oci a bon preu.

Els National TV Awards, és una de les cerimònies de premis més importants de la televisió britànica i els guanyadors són triats pel públic mitjançant votació directa. Prop de 6 milions de persones van votar en l’edició de 2013. A causa de la forma en què els premis s’atorguen, als guanyadors no se’ls dóna el títol de “millor”, sinó el de “més popular”.

Aquesta nominació ve a completar un any molt bo per a la sèrie ja que al setembre, la sisena temporada de ‘Benidorm’, va aconseguir el prestigiós TV Choice Award 2014 a la Millor Comèdia. Els premis TV Choice vénen a ser el que a Espanya són els Premis TP on els propis espectadors, a través del seu vot, elegeixen directament els programes i sèries emesos durant un any a totes les televisions del país.

La sèrie 'Benidorm', nominada als National TV Awards 2014
La sèrie ‘Benidorm’, nominada als National TV Awards 2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *