CCOO denuncia davant la Inspecció de Treball a diversos hotels i aparthotels de la comarca per subcontractar la neteja d’habitacions

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha plantejat diverses denúncies contra establiments turístics de la Marina Baixa per subcontractar amb empreses externes la neteja d’habitacions. En total i segons els seus càlculs, al voltant d’una trentena d’hotels i aparthotels han externalitzat aquest servei que consideren “clau” i “essencial” en aquests establiments i que en altres comunitats autònomes com Balears no es poden subcontractar.

I això justament és el que pensa i el que vol aconseguir a la Comunitat el sindicat, que en la recent negociació del conveni col·lectiu d’Hostaleria intentar aplicar el mateix model que a Balears perquè el servei de cambreres de pis no pot subcontractar, segons han explicat aquest dilluns la secretària general de CCOO a l’Alacantí-les Marines, Consuelo Navarro, i la secretària general de la Federació de Serveis, Patricia Carrillo.

Però la negociació es va centrar en altres aspectes i no es va aconseguir imposar aquesta clàusula que opera en altres regions, tot i que han anunciat que seguiran insistint en això. I és que, segons han exposat, aquesta externalització es tradueix en salaris “un 40% més baixos” per a les cambreres de pis amb respecte al que cobrarien d’estar a la plantilla de l’hotel o de l’aparthotel, bàsicament perquè les seves empreses es regeixen per un conveni diferent al d’Hostaleria.

I també seguiran les denúncies contra aquells establiments que encarreguin aquests serveis a empreses externes conforme es vagin detectant nous casos en les pròximes setmanes, ara que tota la planta hotelera de la comarca està oberta.

Des de CCOO esperen que aquestes denúncies prosperin, ja que existeixen ja diverses resolucions de la Inspecció de Treball considerant que aquesta externalització sol suposar una “cessió il·legal de treballadors” de l’empresa de neteja a l’hotel o aparthotel a qüestió. De fet fa tot just dues setmanes així ho va decretar la Inspecció en una resolució referida a l’accident de diverses treballadores en un ascensor de l’aparthotel Europa de Calp.

Mentrestant, des de la patronal hotelera Hosbec han assenyalat que al seu parer la qüestió de la possibilitat o no d’externalitzar el servei de neteja d’habitacions “ha legislarla Madrid”, perquè “el que no és lògic és que s’estigui fent a mig Espanya i a l’altra mitja no “.

CCOO denuncia davant la Inspecció de Treball a diversos hotels i aparthotels de la comarca per subcontractar la neteja d'habitacions
CCOO denuncia davant la Inspecció de Treball a diversos hotels i aparthotels de la comarca per subcontractar la neteja d’habitacions

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/04/14/ccoo-denuncia-ante-la-inspeccion-de-trabajo-a-varios-hoteles-y-aparthoteles-de-la-comarca-por-subcontratar-la-limpieza-de-habitaciones/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *