Centenars de persones acomiaden Alicia, la jugadora de bàsquet que va morir al Palau competint amb el seu equip

El dolor ha envaït l’edifici consistorial de Benidorm. Centenars de persones han desfilat dissabte passat dissabte per acomiadar Alícia, la jugadora de 16 anys del Club Bàsquet Benidorm que va morir divendres al Palau dels Esports de la ciutat després de desplomar-se en la pista. L’autòpsia ha determinat que es va tractar d’una mort sobtada, tot i que la morta va entrar amb pols a l’ambulància del SAMU, on va tornar a tenir una altra crisi i finalment va perdre la vida.

“Ni et pots imaginar el que suposa veure com una metgessa surt de l’ambulància i els diu als pares que no ha pogut fer res per salvar la vida de la seva filla”, comentava l’alcalde de la ciutat, Agustín Navarro, mentre no parava d’entrar gent a la capella ardent instal·lada a la sala d’actes de l’Ajuntament. Cares serioses, llàgrimes, moltes llàgrimes, silenci i molt dolor. Un panorama desolador i depriment d’acord amb la gravetat del succés. “Tot es va desencadenar divendres perquè semblés una pel·lícula de terror”, ha dit Julián Romay, el president del club.

La impotència es va apoderar divendres de tots els presents. De la germana, jugadora de l’equip sènior del club, que estava a la grada. Del seu pare, delegat de camp de l’equip júnior on jugava la seva filla. I de l’àrbitre del partit, l’entrenador del primer equip de la Lliga Asobal, Fernando Latorre, que entrenava amb els seus en una pista contigua; d’un jugador del primer equip masculí de Lliga EBA, Nacho Gaya, que és metge, i fins d’un infermer que estava a la grada veient el partit. Ni tots ells, ni el desfibril·lador, que es va usar immediatament, ni el personal del SAMU que va aconseguir monitoritzar i portar-la amb vida fins a l’ambulància, van poder fer res més del que van fer per intentar salvar la vida d’Alicia.

La dona era filla del matrimoni entre un andalús i una basca, ambdós emigrants, i formava part d’una família completament bolcada amb el bàsquet, en la qual les cinc filles dels dos germans són jugadores del club. Ell, a més de delegat de camp de l’equip júnior femení de primer any en el qual hi havia la seva filla, és el president de la Penya Bètica de Benidorm. I Alicia, plenament integrada a la ciutat, formava part del penya festera Al pa, pa, i al vi, com bojos, i estudiava a l’Institut Mediterrània.

Les jugadors del seu equip portaven juntes i escalant categories des dels 10 anys en un club amb 200 jugadors. “Costarà molt tirar-les endavant”, ha comentat Julián Romay, després de veure com dos psicòlegs feien tot el possible per ajudar a les companyes d’Alicia sense gaire sort de moment. “Al club som com una família”, prossegueix Romay, el president d’un club especialment perseguit per la desgràcia.

Fa quatre anys va morir en un accident de trànsit la jugadora del club Julia Ortiz, companya d’equip de la germana d’Alicia. Ara, la pista 6 del Palau porta el seu nom i tots els anys el Bàsquet Benidorm organitza un torneig 3 × 3 en la seva memòria. “Estàvem fent un esforç per revitalitzar el club, però ara ja veurem …”, ha assegurat el president, que compleix el seu primer any al capdavant del club.

L’escenari de la sala d’actes municipal estava ple de les corones i rams de flors que han anat arribant al llarg del dia. Algunes, d’ajuntaments com el de Calp, d’on era l’equip rival del Benidorm quan es va desencadenar la desgràcia en ple partit; altres de les associacions i penyes relacionades amb la família o de diferents centres educatius, començant pel seu. De la Federació Espanyola de Bàsquet i fins del FC Barcelona. Nombrosos jugadors de l’ACB, d’altres categories i d’altres esports també van manifestar el seu pesar i el seu condol a través de les xarxes socials.

Centenars de persones acomiaden Alicia, la jugadora de bàsquet que va morir al Palau competint amb el seu equip
Centenars de persones acomiaden Alicia, la jugadora de bàsquet que va morir al Palau competint amb el seu equip

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *