Comença la campanya electoral més concorreguda, més oberta i amb més indecisos dels últims anys

La campanya electoral ja ha començat oficialment. Ho ha fet aquesta mitjanit amb la tradicional enganxada de cartells en els diferents municipis de la Marina Baixa. Una enganxada de cartells que aquest any ha estat més concorreguda que en les últimes cites electorals per la proliferació global de candidatures, que arriben a deu en el cas de les dues ciutats amb més població de la comarca, Benidorm i La Vila Joiosa. Mentrestant, a municipis com Sella i Tàrbena han sorgit fins i tot agrupacions d’electors.

Però a més de ser les eleccions amb més candidats, les d’aquest 24-M són també les eleccions més obertes de les últimes legislatures, perquè hi ha partits nous que han aterrat amb molt bones perspectives de vot i que també perquè el percentatge d’indecisos és molt elevat. De fet, el baròmetre del CIS que s’ha conegut aquest dijous situa per sobre del 26% el nombre d’electors que encara no saben a qui votaran en poc més de dues setmanes, si és que ho fan.

Un baròmetre del CIS que a nivell autonòmic reflecteix que la caiguda del PP seria d’almenys 20 escons -encara seguiria sent la força més votada-; i també que el PSPV tindria una baixada més moderada; que les marques en alça de Podem i Ciutadans irromprien amb força i podrien ser decisives -també en molts municipis-; que Compromís milloraria els seus resultats respecte a fa quatre anys; i que Esquerra Unida (EU) tindria dificultats per obrir-se pas a Les Corts.

Sense prestar molta atenció a aquest baròmetre i més pendents dels seus propis sondejos, a nivell local els partits han donat el tret de sortida a aquesta campanya amb la mirada posada en les dues setmanes que tenen per davant per fer-se amb el vot d’aquest important nínxol d’indecisos que podria decantar la balança cap a un costat o un altre i ser absolutament determinant a l’hora de confeccionar els ajuntaments.

A Benidorm tots els partits o plataformes que es presenten a les eleccions, excepte EU, s’han donat cita poc abans de les 00.00 hores al Parc d’Elx per enganxar els cartells amb les cares dels seus candidats a l’espai habilitat per l’Ajuntament, just a sota de les escales que connecten el Carrer Sant Pere amb la de l’alcalde José Such.

Aquesta enganxada de cartells ha transcorregut amb total normalitat, sense picabaralles, i fins i tot els candidats del PSPV -l’alcalde, Agustín Navarro-, PP -Toni Pérez, Liberals de Benidorm -Gema Amor-, Compromís -Josep Bigorra-, Ciutadans -Rafa Gasent-, Canviem entre Tots Benidorm -Javier Freijido- i UpyD -Mª José Sánchez-han posat junts per a una foto de família.

A hores d’ara es desconeix quants d’aquests partits aconseguiran entrar a la corporació, encara que s’estima que podrien superar els tres grups actuals. El que sí sembla confirmat és que cap dels deu partits que es presenta obtindrà una majoria absoluta que li permeti governar, per la qual cosa les diferents formacions estaran condemnades a entendre, almenys entre algunes d’elles.

I excepte en les localitats més petites i / o en casos molt puntuals, tot indica que la tònica serà la mateixa per a tots els municipis: els partits hauran de buscar pactes que els permetin governar amb certa autonomia.

pegada-carteles-foto-familia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *