Comença l’arranjament del frontó del Vasco Nuñez per evitar la seva ensulsiada

Les obres per evitar que el que queda de l’antic frontó de l’escola Basc Núñez de Balboa s’ensorri ja han començat i van a costar a l’Ajuntament 10.000 euros més del previst, ja que el talús projectat “cal fer-ho més gran i més ample “del que es creia inicialment, segons ha explicat el regidor d’Educació, Rubén Martínez. En total es va a invertir en aquesta obra 50.000 euros, que surten del pressupost municipal tot i que els tècnics de l’Ajuntament han certificat en diversos informes que es tracta d ‘”un dany estructural” i que, per tant, havia d’assumir la Conselleria d’Educació.

Però com València no ha posat sobre la taula els diners i hi ha un risc que “a mig termini” el frontó s’ensorri, l’Ajuntament ha decidit assumir aquesta reparació per garantir la seguretat dels alumnes del centre, cosa que els pares porten diversos cursos reivindicant. I és que la situació del frontó no és nova. Ple d’esquerdes des de fa anys igual que la casa del conserge, ja en 2011 hi va haver de rebaixar l’altura d’aquest frontó a 1,5 metres i des del setembre passat “està tancat” per evitar que els petits puguin accedir a aquesta zona.

Segons va explicar aquest dimecres el regidor d’Educació als membres del Consell Veïnal, els tècnics municipals han indicat que l’única solució possible passa per construir un talús de sorra “per absorbir les vibracions del TRAM”, “anul · lar el frontó” i “evitar noves esquerdes “. Perquè són justament les vibracions que durant dècades ha suportat aquest frontó sumat a altres problemes de fonamentació -està construït sobre la canalització d’un barranc- els que han propiciat l’aparició d’aquestes esquerdes.

Des de l’Ajuntament han explicat que a més de construir un talús amb una inclinació de 60 graus “per facilitar el drenatge”, també es van a omplir les esquerdes existents. Un cop fet el talús, la idea és ajardinarlo i no es descarta utilitzar aquesta part superior com hort ecològic. En principi, aquesta actuació estarà acabada en aproximadament un mes.

Martínez ha recordat que l’Ajuntament ha demanat “en diverses ocasions a Conselleria” que construeixi un nou edifici principal en el Basc Núñez de Balboa. Però encara que l’àrea que dirigeix ​​M ª José Catalá “reconeix que l’actual edifici té problemes estructurals i que cal fer-ho nou”, per ara no entra en l’agenda de Conselleria, tot i que el projecte ja està fet.

El regidor ha assegurat que periòdicament els tècnics municipals fan revisions i ha avançat que “si es detectés algun perill per a la seguretat dels nens se’ls traslladaria immediatament a una escola proper perquè hi ha previsió per a això”.

A més d’aquestes obres en el Basc Núñez de Balboa l’Ajuntament també té previst fer-se càrrec de la reparació del sostre del gimnàs del col · legi El Murtal, una altra obra que, segons els tècnics municipals, hauria de fer la Conselleria.

Comença l'arranjament del frontó del Vasco Nuñez per evitar la seva ensulsiada
Comença l’arranjament del frontó del Vasco Nuñez per evitar la seva ensulsiada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *