Comencen les Festes Patronals De Benidorm 2014

Ja està tot a punt. Més fons, més actes i més festers. Les Festes Majors Patronals de Benidorm, que comencen aquesta nit amb la tradicional Entrada de Penyes, han aconseguit esquivar un any més la crisi i aspiren en aquesta edició a ser, encara, una mica més grans. Almenys, això és el que es desprèn de les dades oficials que manegen les dues principals entitats festeres, la Comissió de Festes, que presideix Vicente Solaz; i l’Associació de Penyes Verge del Sofratge, al capdavant de la qual està Jaime González.

El programa d’actes organitzat pels 62 majorals de 2014 incrementarà el seu pressupost en 135.000 euros pel que fa a la inversió de l’any anterior, fins a arribar a una xifra global de 400.000 euros només pel que fa a activitats que se celebraran al carrer, especialment les més lúdiques. D’ells, 150.000 provenen de la subvenció municipal que l’Ajuntament lliura anualment a la Comissió per a contribuir en el finançament dels actes, mentre que la resta ha estat aportat per col·laboradors i pels actes que s’han realitzat durant tot l’any per recaptar fons.

Aquest increment pressupostari es veurà reflectit, per exemple, en la gran quantitat de concerts programats per als propers dies. M-Clan cobrirà la baixa d’última hora protagonitzada per Mojinos Escozíos en el programa, que portarà fins a la ciutat a Los Brincos -dissabte-, Revòlver -diumenge- i El Pescao -dimarts-, tots ells a la plaça de l’Ajuntament i amb entrada gratuïta. «L’objectiu de la Comissió era centrar tot l’esforç en les Festes i amb un perfil molt clar: tenir de tot i per a tots els públics», va explicar el president dels majorals, Vicente Solaz.

A més dels concerts i dels actes religiosos -misas, ofrena, Troballa de la Mare de Déu o procesiones-, espectacles infantils i esdeveniments pirotècnics seran altres dels atractius d’aquestes Festes Majors. En aquest últim apartat, la previsió d’incrementar la càrrega explosiva de mascletaes i els focs, ha obligat a dissenyar un pla més restrictiu de seguretat i ampliar els perímetres de protecció, el que al seu torn comporta el canvi d’ubicació de la desfilada de carrosses de dimecres, que es trasllada del parc d’Elx a Marquès de Comillas.

Més participació penyista

L’Associació de Penyes també ha experimentat aquest any un important augment en el nombre de penyistes, que passa dels 2.808 de 2013 a un total de 2.993, entre adults i nens, segons les dades aportades per la gestora de 2014. Aquests prop de tres mil festers, als quals cal afegir els que formen part de penyes associades però no es registren en el cens per a estalviar-se la quota d’inscripció, participaran majoritàriament en l’Entrada de penyes d’aquesta nit, que se celebra a partir de les 22.30 hores i recorrerà els carrers Russafa i Martínez Alejos, per imbuir a la ciutat en cinc nits de celebracions.

A més de l’increment de festers, també aquest any s’han donat d’alta al cens oficial quatre penyes més que l’any anterior, fins a sumar un total de 178 associades, segons les dades que estudia aquest col·lectiu i que va avançar ahir el president de l’Associació , Jaime González. El representant de les penyes va destacar que la inscripció de nous penyistes «ha superat totes les expectatives» que la seva junta s’havia marcat des d’un principi, per la qual cosa es va mostrar molt satisfet.

A les penyes associades, se sumaran les que fan la festa per lliure. La Policia Local ha rebut aquest any 16 sol·licituds de penyes independents per poder obrir durant les Festes una seu festera. Els agents locals van començar ahir la ronda d’inspeccions per comprovar que els diferents locals compleixen amb la normativa en matèria de sorolls, materials perillosos, tancaments o condicions d’habitabilitat, tal com requereix el bàndol regulador de penyes i locals festers per al 2014.

En total, a l’espera que concloguin les inspeccions, està prevista l’obertura de 191 seus festeres, la majoria de les quals s’aglutinen a la zona del Calvari i carrers adjacents. Els penyistes s’afanyaven ahir a la nit en acabar de muntar tot el necessari perquè els seus locals no els falte aquests dies de res.

Comencen les Festes Patronals De Benidorm 2014
Comencen les Festes Patronals De Benidorm 2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *