Compromís considera que l’Ajuntament de Benidorm a penes no ha fet res en 5 anys per la promoció del valencià

“En una sola pàgina es resumeixen les accions que l’Ajuntament ha fet per promocionar i normalitzar el valencià a Benidorm des de 2011 i algunes d’elles no és veritat que s’hagen realitzat completament”. Així de contundent ha sigut el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, respecte a la contestació de la regidoria de Cultura sobre una pregunta feta pel grup municipal.

 Onze accions escrites en una pàgina són totes les mesures que s’han efectuat per promocionar el valencià desde 2011, segons informe de la pròpia regidoria de Cultura. Bigorra considera que és tot un símptoma de la raquítica aposta pel valencià que s’ha realitzat i es realitza des del consistori. A més, ha explicat que algunes accions no s’han dut a terme: “L’informe diu que s’ha col·laborat en la posada en funcionament de l’administració electrònica amb la traducció dels documents en valencià, però en realitat les actes de comissions informatives, els decrets, els informes tècnics o els pressupostos està en un 99% dels casos únicament en castellà”. En eixe sentit, ha recordat que el grup municipal és l’únic grup que realitza els seus escrits en castellà i valencià.

Per altra part, la relació d’accions fetes també assenyala que s’ha realitzat la versió en valencià a la web de l’Ajuntament de les notícies que hi apareixen. “Qualsevol persona que accedisca a la pàgina municipal i punxe en la versió en valencià comprovarà que pràcticament no hi ha cap notícia en esta llengua, contradient la resposta donada”, ha afirmat Bigorra.

A més, hi ha accions que es feien i que es desconeix i tornaran a realitzar-se, com la programació de cicles de cinema en valencià, tal com passava en anys anteriors amb la col·laboració dels cines de la ciutat i la Universitat d’Alacant. Sobre este cicle, el portaveu va reclamar en comissió informativa de dilluns que es recuperara esta programació per enguany.

Respecte al tema cultural, el propi regidor ha observat que, tot i que el cartell informatiu de la programació cultural així com el seu tríptic està en ambdós llengües oficials, les exposicions que la regidoria realitza o en les que col·labora no s’anuncien ni s’expliquen al museu on s’ubiquen en valencià. “Encara que li ho vaig demanar personalment i en comissions a la regidora de Cultura, no s’ha assolit el nivell òptim de normalització en valencià al respecte”, ha indicat.

Per últim, ha recordat que fa unes setmanes el grup municipal va demanar que s’estudiara la incorporació de grups de música en valencià per enriquir el calendari d’esdeveniments i atraure a més gent a Benidorm, atés que no n’hi ha cap programat.

DSC_0055

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *