Compromís critica la externalització de les despeses de disseny de l’Ajuntament de Benidorm

El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha criticat en comissió informativa que les últimes despeses relacionades amb maquetació i disseny de l’Ajuntament de Benidorm no hagen sigut encarregades al departament de l’Ajuntament que s’ocupa específicament d’estos treballs, sinó que s’hagen pagat factures externes.

 Concretament, en els últims dos mesos d’enguany s’han facturat els treballs del disseny i maquetació del programa de Benidorm Cultural dels mesos de març i abril i el cartell del Curs Internacional de Música de la ciutat a treballadors autònoms. Bigorra ha recordat que va reclamar fa temps en comissió informativa que els treballs d’este tipus passen abans pel Departament de Disseny “per optimitzar els recursos propis de l’Ajuntament sense necessitar acudir a empreses o treballadors externs, cosa en la que no pareix molt interessat el govern local”.

A més, entre els autònoms contractats per a fer estos treballs, figura un dissenyador que fins gener de 2016 estava contractat pel propi departament de Disseny i Imatge de l’Ajuntament, compost per dos persones a l’actualitat. El portaveu considera que hi ha hagut falta de previsió per part del govern local en este sentit: “Si era necessària una persona més al departament, per què no se li ha prorrogat el contracte o s’ha convocat un concurs per contractar altre treballador o treballadora? Perquè el fet de subcontractar estos treballs de forma externa i no fer-los de manera interna pot fer que, a la llarga, s’incremente el pressupost que gaste l’Ajuntament en disseny i maquetació”.

Bigorra sol·licita, com ja ha demanat en la comissió, que s’utilitze el departament per a estos treballs i que, en el cas que no els puga assumir, que s’informe correctament de la necessitat de contractar el servici externament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *