Compromís critica que l’Ajuntament cedeix gratis el quiosc de la Plaça de la Hispanitat

La Junta de Govern Local de Benidorm del passat 20 de juny va aprovar la cessió provisional de l’explotació del quiosc de venda d’entrades de la Plaça de la Hispanitat (més coneguda com a Plaça Triangular) a una empresa a canvi únicament de dos pantalles de led i del manteniment del quiosc. El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va preguntar al voltant de les condicions de la cessió en Comissió Informativa i, després de comprovar la documentació, ha criticat que no s’estableix cap cànon d’explotació.

“La idea del govern local de regularitzar el servici de venda d’entrades del quiosc és positiva, però el que no comprenem és, si l’administració local no pot fer-se’n càrrec directament, per què l’empresa adjudicatària no paga uns diners pels mesos que estiga gestionant el quiosc i tampoc s’estipula que pague res per l’ús de la llum”, ha indicat Bigorra.

El portaveu ha explicat que el conveni de cessió en precari només estableix el compromís de l’empresa a vendre entrades dels esdeveniments promocionats per l’Ajuntament i dels organitzats per entitats benèfiques, l’horari d’obertura, i que s’encarregarà del manteniment de les instal·lacions, incloent la instal·lació de dos pantalles led.

Bigorra ha afegit que la concessió s’ha atorgat a una empresa que regenta la sala Benidorm Palace i que només existien dos ofertes més: una, d’una particular autònoma, i l’altra, de la Fundació Visit Benidorm, tot i que va advertir que ara mateix no es podia fer càrrec de la gestió del quiosc per falta de pressupost. A més, no s’especifica el temps pel qual estarà explotant el quiosc. Tenint açò en compte, el portaveu espera que l’adjudicació definitiva del quiosc sí que incloga un cànon de prestació a diferència del que ha passat ara “perquè Benidorm no perda possibles ingressos”.

En eixe sentit, ha recordat que no és la primera vegada que se cedeixen instal·lacions municipals sense cap contraprestació, ja que, per exemple, la plaça de bous ha albergat diferents espectacles sense que l’Ajuntament ingressara res, “malgrat que hem demanat en diverses ocasions que, independentment d’estar en contra d’alguns dels actes que s’hi fan, que el consistori ha de rebre uns ingressos per la cessió d’un espai municipal, siga quin siga”.

També ha aprofitat per recordar que encara està pendent la regularització de l’explotació del contracte de manteniment i explotació publicitària de les papereres de Benidorm, tot i que esta qüestió que es va aprovar mitjançant moció del grup municipal en el ple de març d’enguany, atés que des de 2001 estava este servici sense contracte.

compromis-denuncia

Fotografía: Diario Información

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *