Compromís critica que l’Ajuntament paga gastos de promoció del Low Festival que no li pertoquen

Per la comissió d’Hisenda ha passat una partida de despeses de promoció del Low Festival que pagarà l’Ajuntament de Benidorm però, com ha recordat el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, una de les obligacions dels productors de l’esdeveniment és fer-se càrrec del disseny de la campanya de comunicació i promoció del festival, segons el plec de condicions actual. Per tant, segons el regidor, aquestes despeses no hauria de pagar-les l’Ajuntament.

 5.445 euros per la cobertura fotogràfica i de vídeo i 2.541 euros per una unitat mòbil i retransmissió en streaming són els gastos proposats hui que han passat per Comissió d’Hisenda en favor de la promoció del Low Festival. A aquests caldria sumar 3.267 euros en concepte d’enllaç a la unitat mòbil, com així consta en un informe tècnic que recomana reforçar les accions promocionals d’aquests i d’altres festivals o actuacions de la ciutat. En total, 11.253 euros que l’Ajuntament de Benidorm pagarà en benefici de la publicitat i promoció del Low Festival.

Xifres assumibles i justificables per l’impacte mediàtic i turístic per a Benidorm d’aquesta gran cita indie, si no fóra perquè, d’acord amb el plec de condicions que ha de complir l’empresa per desenvolupar el festival, consta de forma literal com a obligacions de l’empresa per desenvolupar l’esdeveniment “el disseny de la campanya de comunicació i promoció del festival en el que figurarà la marca Benidorm”.

“Tenint en compte la proposta de gasto i el que diu el plec de condicions del Low Festival, per què l’Ajuntament ha d’assumir despeses de promoció que no li pertoquen?”, es pregunta Bigorra. Alhora, el regidor reconeix l’impacte econòmic i els beneficis per a la imatge de la ciutat que té el festival, “però això no significa que tot valga i que el govern local se salte les condicions acordades a complir; la promoció del Low Festival li correspon a l’empresa que organitza el festival”.

El regidor ha realitzat aquestes advertències i crítiques a la comissió d’Hisenda i el portaveu del govern ha contestat que les despeses no únicament es refereixen al Low Festival, sinó a altres esdeveniments. Per a Bigorra, d’acord amb els informes tècnics, aquests tres gastos només van referenciats al Low Festival i, a banda, hi ha una quantia de 8.167,50 euros destinada a cunyes publicitàries de tota la programació de festivals d’estiu, “a la que possiblement es referia González de Zárate, però que, tot i la falta d’especificació d’aquesta despesa, també podria incloure’s com a promoció del Low Festival, ja que es tracta d’un festival estiuenc, i, per tant, reiteraria en l’incompliment del plec de condicions”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *