Compromís demana que l’Ajuntament de Benidorm impulse bones pràctiques mediambientals a nivell intern

El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha adreçat una petició per escrit a la regidoria de Medi Ambient perquè s’implanten bones pràctiques mediambientals en l’organització interna de l’Ajuntament de Benidorm. Concretament s’ha sol·licitat la reducció de despesa informàtica amb la connexió en xarxa del maquinari que puga ser compartit, que els fulls tinguen certificació de sostenibilitat i la digitalització progressiva de documents.

Bigorra considera que l’administració local ha de prendre estes i d’altres mesures per intentar reduir l’impacte del canvi climàtic: “És un problema actual al que s’ha de fer front des de tots els àmbits ja que l’impacte derivat cada vegada és més visible, per això des de les administracions hem d’impulsar no només polítiques mediambientals sostenibles, sinó que també hem de propiciar bones pràctiques a nivell intern”.

En primer lloc, s’exigix la certificació dels productes de mitjans impresos i papereria que utilitze l’Ajuntament amb les acreditacions mediambientals FSC o PEFC. Estes certificacions, avalades per associacions com GREENPEACE entre altres, vetlen perquè els derivats de la fusta, com el paper, provinguen de boscos controlats per a evitar les explotacions no sostenibles, protegint i conservant els ecosistemes.

En segon lloc, Bigorra proposa la connexió en xarxa de les impressores, faxos, escàners i altres materials informàtics de cada departament de l’Ajuntament, de manera que es reduïsca el número de maquinària informàtica i així. El regidor ha assenyalat que alguns departaments, com el propi grup municipal, han posat en marxa pel seu compte esta mesura, contribuint així a rebaixar el consum elèctric, a minimitzar l’impacte ambiental dels residus generats i a reduir el cost econòmic de les despeses relacionades.

Per últim, se sol·licita que es reduïsca l’ús de paper tot el possible, substituint-lo per la digitalització de documents. En eixe sentit, el regidor de Compromís ha explicat que ell mateixa fa temps que utilitza la tablet per a treballar a les comissions, als plens i a altres reunions per minimitzar la despesa de paper. A més, el grup municipal prioritza la impressió dels fulls per les dos cares i reutilitza aquells fulls escrits només per una pàgina. Bigorra espera que les mesures proposades a la regidoria de Medi Ambient puguen ser implementades el més prompte possible.

20160912-compromis-hacienda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *