Compromís denuncia que l’Ajuntament porta tres mesos sense servici de prevenció de riscos laborals

Des que el passat mes de desembre expirara el contracte amb una empresa de Prevenció de Riscos Laborals sense pròrroga, l’Ajuntament de Benidorm ha estat sense subministrar servici de prevenció de riscos laborals, tot i que està obligat per llei i malgrat que els tècnics havien informat prèviament de la finalització del contracte amb l’empresa que el proporcionava. A més, la comissió de sindicats, treballadors i representants de l’administració que porta el seguiment en este àmbit no es reunix des d’octubre de 2013, encara que els seus integrants han demanat que es convocara. 

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha criticat que el govern local haja demorat fins ara la contractació del servici de prevenció de riscos laborals del personal de l’Ajuntament, tot i que la Llei 31/1995 de 8 de novembre sobre este àmbit l’obliga a disposar-ne permanentment per atendre els drets de treballadors i treballadores del consistori. “Els tècnics van avisar en octubre de l’any passat que el contracte finalitzava en desembre, així que hi havia temps de sobres per, una vegada acabat, prorrogar-lo o tindre licitat novament el servici, cosa que no ha succeït i que és especialment greu perquè parlem del compliment de drets laborals”, ha indicat.

Bigorra ha explicat que la prevenció de riscos laborals estableix les mesures de prevenció de riscos professionals per a la protecció de la seguretat i de la salut, l’eliminació o disminució dels riscs derivats del treball, i la formació, informació, consulta i participació dels empleats i empleades en este àmbit.

Per altra part, el comitè encarregat de vetlar pel compliment de la prevenció de riscos laborals i de la salut del funcionariat de l’Ajuntament, el Comité de Seguretat i Salut, no s’ha reunit des d’octubre de 2013, tot i que la llei diu que s’ha de realitzar si almenys un dels representants que l’integra ho demana. “Resulta curiós que tant la Junta de Personal com el Comité d’Empresa demanaren en febrer de 2014 que es reunira, arran d’una tema tan greu com les lesions físiques i psicològiques que va patir una treballadora, i que la regidoria de personal no en fera cas. I també crida l’atenció que no s’hagen renovat encara els càrrecs d’este comitè. A què espera el govern local?”, ha criticat.

El portaveu ha explicat que, en absència del servici que presta la prevenció de riscos laborals i del comitè de seguretat i salut laboral, si hi ha qualsevol personal de l’Ajuntament que demana alguna informació sobre este àmbit o si sol·licita que s’atenga alguna qüestió de salut laboral no es pot emparar en l’organisme corresponent creat específicament per això. “Des del nostre grup municipal, demanem al regidor de Recursos Humans que es renove este comitè i que es convoque el més prompte possible perquè considerem que s’ha de complir la legalitat i perquè la prevenció de riscos laborals i els drets dels treballadors i treballadores, en este cas de l’Ajuntament, han d’estar assegurats en tot moment”, ha finalitzat.

ayuntamiento de benidorm

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *