Compromís Els Verds demanen que Benidorm sigui declarat municipi contra el TTIP

El Tractat d’Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió entre els Estats Units i la Unió Europea, més conegut per les seves sigles (TTIP) i encara pendent de ser aprovat, pot esdevenir una desregulació per la porta de darrere que afectaria directament als serveis públics, entre ells els serveis que presta el món local. És per això que Compromís Els Verds han registrat una moció perquè Benidorm sigui declarat municipi contrari a aquest acord.

Josep Bigorra, cap de llista de Compromís Els Verds, adverteix que un dels efectes de l’TTIP seria l’afebliment de les normes europees establertes per als serveis d’interès públic. “Per exemple, facilitaria la privatització dels serveis d’aigua, o limitaria fortament les opcions per a l’adjudicació de les licitacions públiques en funció de criteris ecològics o socials”, exposa Bigorra. “Creiem que és un atac inacceptable a les clàusules socials i ambientals en la contractació pública, la protecció de determinats sectors econòmics que són essencials i la defensa de béns públics”, ha subratllat Juan García, número dos de la coalició.

Bigorra i García expliquen que el TTIP és un tractat que s’està negociant en l’actualitat entre els Estats Units i la Unió Europea per augmentar el comerç i la inversió entre les dues potències, però que això pot suposar l’eliminació de drets i l’eliminació d’obstacles reglamentaris al comerç.

En aquest sentit, demanen, mitjançant la moció presentada al registre, que Benidorm sigui declarat com a primer municipi valencià contrari a l’acord TTIP i que insti al Govern Valencià i al Govern d’Espanya a mostrar formalment davant els organismes europeus el seu rebuig a l’actual text de proposta de Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió entre la Unió Europea i els Estats Units.

Compromís Els Verds demanen que Benidorm sigui declarat municipi contra el TTIP
Compromís Els Verds demanen que Benidorm sigui declarat municipi contra el TTIP

 

Fuente: http://actualidadcomarcal.com/benidorm-compromis-los-verdes-piden-que-benidorm-sea-declarado-municipio-contra-el-ttip/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *