Compromís-Els Verds tracen una ruta de les fites de “la mala gestió” i com corregir-los

Armanello, l’estació d’autobusos, al Palau d’Esports, l’Avinguda Jaume I, l’IES Pere Mª Orts i Bosch, el centre cultural o el Museu Boca del Calvari són, en paraules de Compromís Els Verds, algunes de les fites més clars del “Benidorm que podria ser i no ha estat”. Projectes pendents, inacabats, judicialitzats durant anys o que no acaben d’arrencar i que per a la coalició són el més clar exemple de “mala gestió” a nivell local i també autonòmic.

Tots aquests “fites” han estat els protagonistes de l’anomenada ‘Ruta del Canvi’ que aquest cap de setmana han recorregut a peu els integrants de la coalició acompanyats per alguns dels líders autonòmics dels dos partits amb un doble objectiu: detectar aquests problemes i proposar solucions.

Compromís-Los Verdes trazan una ruta de los hitos de “la mala gestión” y cómo corregirlos
Compromís-Los Verdes trazan una ruta de los hitos de “la mala gestión” y cómo corregirlos

Una ruta que ha estat encapçalat pel candidat a l’Alcaldia, Josep Bigorra, i pel seu número 2, Juan García, i que ha comptat amb el suport del cap de llista de Compromís a les Corts per Alacant, Mireia Mollà; la número 5 d’aquesta candidatura, Marian Campello; i Pura Peris, candidata a diputada autonòmica per Els Verds.

Bigorra ha destacat que durant el cap de setmana “s’han evidenciat els punts crítics de la gestió tan importants per a la ciutat”, que en matèria educativa i cultural tenen el seu reflex en els barracons de l’institut Pere Mª, en l’estructura inacabada del centre cultural o en un Hort de Colom tancat amb pany i clau des de fa “més d’un any per falta de planificació municipal”.

El candidat ha remarcat l’aposta de Compromís Els Verds per revertir aquesta situació, dotant els museus de contingut amb un directori de joves artistes locals i amb la col·laboració de les entitats de Benidorm, alhora que ha insistit que es reivindicarà davant el Consell que es finalitzin les obres de l’IES i del centre cultural.

Juan García, per la seva banda, ha advocat per homogeneïtzar l’escena urbana i fer-la més accessible i per abordar la revisió del Pla General “tenint en compte la sostenibilitat mediambiental i la creació de zones verdes”. I també ha reclamat de València l’ampliació de l’hospital de la Marina Baixa -que ara Conselleria ajornament o la construcció del centre de salut compromès a Els Tolls.

Mollà, per la seva banda, ha assegurat que Compromís no desistirà en la petició que es canviï la Llei d’Hisendes Locals perquè Benidorm sigui reconegut com a municipi turístic; mentre que Peris ha subratllat la importància de conservar l’entorn paisatgístic de la ciutat.

La ‘Ruta del Canvi’ ha passat durant els seus dos jornades per l’Ermita de Sanç, Armanello, l’estació d’autobusos, al Palau d’Esports, l’Avinguda Jaume I, Serra Gelada, l’institut Pere Mª Orts i Bosch, els terrenys que es van cedir a la Generalitat per al centre de salut Imalsa-Els Tolls, el centre cultural, l’ajuntament, l’Hort de Colom, el Museu Boca del Calvari i la plaça del Castell.

Mireia Mollà, Marian Campello, Juan García, Josep Bigorra, Compromís-Los Verdes
Mireia Mollà, Marian Campello, Juan García, Josep Bigorra, Compromís-Los Verdes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *