Compromís encapçalarà la llista de coalició amb Els Verds a Benidorm

Encara que es va anunciar ja la setmana passada, la coalició Compromís-Els Verds ha començat a caminar oficialment aquest dimarts. Una coalició que sorgeix de les converses en les que des després de l’estiu han estat immersos diversos partits polítics de Benidorm amb vista a crear una candidatura única amb la de participar en les eleccions municipals de maig i incrementar així les seves possibilitats d’entrar a l’Ajuntament.

Josep Bigorra, elegit cap de llista de Compromís en Primàries obertes, serà el número 1 de la candidatura, mentre que el candidat escollit per l’assemblea dels Verds, Juan García, ocuparà el segon lloc. També el 3 serà per a la formació ecologista i d’esquerres, mentre que el quart lloc està reservat per als nacionalistes. I a partir d’aquí, i garantint “la paritat”, els candidats de cada partit s’aniran alternant.

Tant Bigorra com García han assegurat que la seva és una candidatura “de màxims” i que “per a sorpresa de molts” obtindrà un espai a la corporació “amb més d’un regidor”. Una cosa que només serà possible si milloren amb escreix els seus resultats de 2011, on Els Verds van ser la setena força política i Compromís, la vuitena.

Des de la coalició han defensat que els seus objectius passen per poder desenvolupar a l’Ajuntament una política econòmica “més sostenible”, en què es doni prioritat a qui ho estan passant pitjor amb la crisi i en què tingui molt pes les accions de foment del ocupació.

En roda de premsa Bigorra i García han explicat que en aquestes converses de les quals neix la seva coalició han participat Esquerra Unida (EU) i, en menor mesura, podem. No obstant això, i malgrat les coincidències de programa, les aliances amb aquestes dues formacions no han quallat, encara que per motius ben diferents.

En el cas d’EU, i segons ha apuntat García, per “les imposicions”. Bigorra ha explicat que EU “volia el cap de llista” i no admetia altra possibilitat, rebutjant les alternatives que Compromís i Els Verds van posar sobre la taula per elegir el candidat d’aquesta llista de confluència. Entre aquestes alternatives hi havia el fer unes Primàries obertes a tota la ciutadania amb els líders de cada un dels tres partits com a candidats.

Amb Podem, pel que sembla, no s’han entès, perquè la formació de Pablo Iglesias proposava concórrer a les eleccions com a agrupació d’electors, renunciant cada un a les seves sigles.

Encara que a hores d’ara de la partida EU ja té la seva candidata, Arantxa Romay -elegida en una assemblea de militants i simpatitzants-, i la coalició Compromís-Els Verds està activa i presentada, ningú dóna oficialment per trencades les negociacions entre els tres ni es tanca la porta a que hi pugui haver entesa.

Ara bé, Bigorra i García han assenyalat que sembla complicat que pugui haver entesa si EU manté la seva intenció d’encapçalar sí o sí la llista i no està disposada a cedir en alguns aspectes. Una cosa que, segons tots dos, tots fan per “aconseguir un consens” en qualsevol procés de negociació.

Compromís encapçalarà la llista de coalició amb Els Verds a Benidorm
Compromís encapçalarà la llista de coalició amb Els Verds a Benidorm

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *