Compromís Los Verdes aposta per bonificar els vehicles elèctrics i híbrids. També proposa la creació d’un registre d’artistes de Benidorm

Fins a un 75% de bonificació a l’impost de circulació per als vehicles elèctrics, híbrids i altres poc contaminants, com els de pila de combustible, és la proposta que Compromís Los Verdes elevarà al pròxim ple. A més, també es proposa que els vehicles de l’Ajuntament i de les diferents concessionàries de les empreses contractades pel mateix, canvien els vehicles actuals per estos basats en energia verda, a mesura que se substituïsquen. 

Compromís Los Verdes, conscient de la importància dels avantatges mediambientals que suposaria per a la ciutat, ha registrat esta proposta per al ple de juliol. El portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha recordat que la pròpia Comissió Europea considera que un cotxe elèctric té una eficiència del 60% davant del 20% dels motors convencionals. “Amb un parc municipal de 43.079 vehicles, segons dades de 2014, som conscients que hem d’apostar per les energies renovables en tots els sentits i la bonificació dels vehicles híbrids i elèctrics va en esta direcció”, va assenyalar Bigorra.

Estos tipus de vehicles no emeten diòxide de carboni (CO2), contribuint a reduir l’efecte hivernacle i la contaminació atmosfèrica que ocasionen les emissions dels cotxes convencionals, cuidant així de la qualitat de l’aire, respectant el medi ambient i protegint la salut dels nostres ciutadans.

Per la seua banda, Juan García, portaveu adjunt de la coalició, va destacar que la proposta també passa per incentivar les polítiques estatals de promoció d’este tipus de vehicles, tant amb campanyes de promoció, com amb la creació de punts de proveïment de carburant elèctric, cosa de la que Benidorm manca en estos moments.

També proposa la creació d’un registre d’artistes de Benidorm

El grup municipal Compromís Los Verdes també ha presentat una proposta per al ple de juliol consistent en la creació d’un registre d’artistes empadronats a Benidorm. Segons el portaveu, Josep Bigorra, “afavoriria el turisme cultural i local i permetria als ciutadans i ciutadanes que es dediquen al món de les arts de tindre un espai a la seua ciutat on promoure les seues obres”.

La proposta presentada recull una de les idees establertes al programa de la coalició de les passades eleccions, en vista que no existeix cap registre d’artistes per part del consistori municipal. La iniciativa considera la cessió d’espais públics per als artistes de la ciutat i la creació d’un calendari, programa o circuït d’actuacions mitjançant el departament de cultura. Bigorra considera que a partir de la creació del registre “es revitalitzarien diferents llocs públics de Benidorm, a més d’aconseguir una marca diferenciadora única per a la ciutat, basada en la cultura local, com ja ocorre en altres llocs tant de l’Estat com de la Unió Europea”.

A més, la coalició local subratlla que suposaria un benefici, no només per als artistes locals, que tindrien un espai on poder significar la seua obra, sinó que també l’Ajuntament obtindria un llistat del que tirar mà a l’hora de planificar exposicions o actuacions en els diferents espais urbans públics i també oferir-los a entitats privades dedicades a l’àmbit cultural.

En eixe sentit, Juan García, portaveu adjunt de la Compromís Los Verdes ha incidit que fins ara “molts i moltes artistes de Benidorm han de desplaçar-se fora de la ciutat per poder exposar o interpretar les seues actuacions i que amb este registre, el patrimoni cultural de la ciutat, restaria a la pròpia ciutat”.

Compromís Los Verdes aposta per bonificar els vehicles elèctrics i híbrids. També proposa la creació d’un registre d’artistes de Benidorm
Compromís Los Verdes aposta per bonificar els vehicles elèctrics i híbrids. També proposa la creació d’un registre d’artistes de Benidorm

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *