Compromís Los Verdes demanen que Benidorm se sume a l’Hora del planeta

Tal com Benidorm va realitzar fa un any en alguns dels seus llocs més emblemàtics, Compromís Los Verdes demanen que la ciutat se sume dissabte dia 28 de març a l’’Hora del planeta’, entre les 20:30 i les 21:30 hores. Si bé, reclamen més implicació aquest any, per la qual se sol·licita a l’Ajuntament que també s’apague o deixe sense il·luminació les instal·lacions municipals, especialment l’edifici del consistori de Benidorm, ja que llançaria el missatge directe que la màxima institució local també se solidaritza amb aquest moviment ecologista.

L’’Hora del Planeta’ és una iniciativa global de l’associació de protecció de la natura WWF-Adena on els ciutadans, organitzacions, empreses i governs apaguen els seus llums durant una hora per demostrar el seu suport a la lluita contra el canvi climàtic. Donada la importància de conscienciar sobre aquest problema, Compromís Los Verdes demana aquest gest a l’Ajuntament, més enllà d’apagar els llums de les garlandes de la Platja de Llevant, la il·luminació arquitectònica del mur del Passeig de Ponent, i la de “La Creu “, escenaris que van quedar sense llum l’any passat.

L’’Hora del Planeta’ és l’esdeveniment climàtic més gran de la història. Al 2014, van participar més de 7.000 ciutats en 150 països, incloent més de 250 ciutats espanyoles. Edificis emblemàtics com l’Alhambra de Granada, La Cibeles a Madrid, el Museu Guggenheim a Bilbao o la Sagrada Família a Barcelona van participar al costat de 6 milions de persones a Espanya.

A més, cal recordar que també de forma individual, amb un simple gest, podem participar en aquesta iniciativa: apagant els interruptors durant 60 minuts. Així es demostrarà que tots som part de la solució al canvi climàtic.

Des de Compromís Los Verdes també recordem algunes simples mesures per fer de totes les hores “l’hora del planeta”:

Cal Aprofitar al màxim la presència de llum natural i regular la il·luminació de cada habitació per aconseguir ambients més confortables.

S’ha d’eliminar els ‘consums fantasma’, és a dir, convé apagar completament els equips elèctrics quan no s’utilitzen i desendollar de la xarxa aquells que hagen acabat de carregar la bateria.

És convenient apagar els llums que no s’utilitzen i canviar les peretes incandescents per làmpares de baix consum.

Cal caminar més i usar la bicicleta. I per als trajectes llargs, utilitzar el transport públic i reduir l’ús del cotxe.

Convé escollir un electrodomèstic que tinga etiqueta energètica de classe A, quan se n’adquirisca un nou.

S’ha de regular adequadament la temperatura de l’aigua calenta, l’aire condicionat i de la calefacció.

I no cal malgastar l’aigua, especialment amb la sequera que patim a la comarca, optant per dutxes ràpides en comptes de banys i revisant les aixetes que degoten per evitar pèrdues innecessàries d’aquest recurs tan valuós.

Compromís Los Verdes demanen que Benidorm se sume a l’Hora del planeta
Compromís Los Verdes demanen que Benidorm se sume a l’Hora del planeta

 

Fuente: http://benidormmagazine.com/noticies-de-benidorm/compromis-los-verdes-demanen-que-benidorm-se-sume-a-lhora-del-planeta/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *