Compromís Los Verdes es compromet amb l’habitatge social

El programa de Compromís Los Verdes, revelat el cap de setmana mitjançant la celebració de la ‘Ruta del Canvi’, aposta per la sostenibilitat social per no deixar que ningú es quedi enrere. En aquest sentit, es proposa la creació d’un pla municipal sobre habitatge i un registre local de sol·licitants de lloguer social. Les dues mesures també formen part de les propostes incloses en el contracte que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) havia enviat a la coalició perquè s’adherirà i que finalment ha estat signat.

Les retallades socials han debilitat les prestacions d’educació, sanitat o serveis socials i han afectat més a les persones més vulnerables. En aquest sentit, Compromís Els Verds considera que l’acció local ha d’afavorir, en la mesura de les seves possibilitats, la igualtat d’accés i d’oportunitats en el conjunt de la ciutadania i combatre la pobresa i exclusió social.

Per això, el programa municipal de la coalició per a les pròximes eleccions aposta per la creació d’albergs, menjadors socials amb l’ajuda de les ONG o la creació d’un banc d’aliments propi de Benidorm, en col·laboració amb entitats benèfiques, i buscant l’ajuda al sector de l’hostaleria de la nostra ciutat.

A més, es pretén desenvolupar un Pla Municipal d’Habitatge, amb un registre municipal de sol·licitants de lloguer, la promoció d’habitatges públics de lloguer, o instaurar que el propi Ajuntament sigui el mediador entre persones en risc d’exclusió social o afectats per sentències bancàries de desnonament i els propietaris de pisos buits per aconseguir aplicar el dret constitucional d’un habitatge digne per a tots els ciutadans.

Aquests últims punts són coincidents amb el contracte que la PAH havia enviat a la coalició i que el seu cap de llista, Josep Bigorra, ha signat en nom de Compromís Els Verds, per mostrar la voluntat de canviar les coses en aquest àmbit. Bigorra ha apuntat que les línies apuntades per la PAH estan d’acord amb el que el programa municipal marca respecte a l’obra social i respecte a actuacions de Compromís Els Verds en aquest sentit, com donar el seu suport a la família afectada per un conegut banc a Benidorm o la presentació d’una moció de suport a la Llei contra el sobreendeutament familiar.

Fuente: http://benidormaldianoticias.com/2015/05/07/compromis-los-verdes-se-compromete-con-la-vivienda-social/

Compromís Los Verdes presentarà el programa amb ‘la Ruta del Canvi’
Compromís Los Verdes presentarà el programa amb ‘la Ruta del Canvi’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *