Compromís Los Verdes proposa limitar els crèdits i execucions hipotecàries per defensar l’economia de les famílies

En un moment en el qual moltes persones es troben al límit de la situació de risc d’exclusió social, Compromís Los Verdes ha presentat una moció en el registre de l’Ajuntament de Benidorm perquè s’inste al Consell a la creació d’una llei de mesures contra el sobreendeutament personal i familiar. La coalició local entén que esta llei complementaria la moció municipal aprovada el passat mes d’octubre que proclamava la ciutat com a lliure de desnonaments i també facilitaria la seua aplicació.

A la moció presentada es planteja que el consistori done suport perquè es cree una llei en contra del sobreendeutament familiar, que incorporaria límits en el crèdit hipotecari per a prevenir noves situacions de sobreendeutament, desenvoluparia un procediment extrajudicial de liquidació ordenada dels deutes i limitaria les execucions hipotecàries per evitar els desnonaments. Així mateix, la moció insta al Govern central a la modificació de la legislació sobre l’IRPF (Impost de la Renda de les Persones Físiques) per evitar que les operacions de dació en compte per a pagar un crèdit hipotecari siguen considerades com a increments patrimonials en la part que excedisca el valor del bé, i que s’inste també a canviar la legislació sobre hisendes locals per a bonificar l’ impost d’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (la plusvàlua) dels desnonaments amb dació en compte.

Josep Bigorra, cap de llista de Compromís Los Verdes, considera que si s’aprovara esta llei, donaria solucions a problemes concrets de Benidorm que la moció aprovada contra els desnonaments no pot arreglar. “Tots els divendres es manifesta davant del Banc de Santander de l’Alameda una família d’afectats que, si bé han entregat la casa i han aconseguit una dació parcial, el banc els ha demanat més diners per condonar el deute; això no passaria si s’hagueren establert certs límits, com proposa esta llei”, ha explicat Bigorra.

També ha indicat que la proposició de llei a la que es refereix la moció va ser presentada a les Corts a finals de gener pel grup parlamentari de Compromís i va ser rebutjada amb els vots en contra del Partit Popular.

Juan García, número dos de Compromís Los Verdes, ha assenyalat que esta moció demostra que la coalició té un objectiu comú i ben clar: “defensar a les famílies i els particulars davant les situacions d’indefensió provocades per la crisi econòmica, i les administracions tenen l’obligació d’ajudar a les persones a evitar caure en el risc de l’exclusió social”.

Compromís Los Verdes proposa limitar els crèdits i execucions hipotecàries per defensar l’economia de les famílies
Compromís Los Verdes proposa limitar els crèdits i execucions hipotecàries per defensar l’economia de les famílies

 

Fuente: http://benidormmagazine.com/noticies-de-benidorm/compromis-los-verdes-en-defensa-de-leconomia-familiar/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *