Compromís per Benidorm va assistir a la reunió de treball amb el Conseller d’Educació

El regidor de Compromís per Benidorm, Josep Bigorra, va participar de la reunió de treball entre representants de les administracions públiques de les Marines i la Safor i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, celebrada a Ondara. Durant la trobada, Bigorra va preguntar per qüestions importants per a la ciutat, com els barracons de l’IES Pere Maria Orts i Bosch, les obres paralitzades del Centre Cultural o el transport escolar de la partida del Salt de l’Aigua.

Un centenar d’assistents van acudir dimecres de vesprada a l’encontre intern de treball entre regidors i alcaldes de Compromís amb el conseller d’Educació, entre ells diferents membres de la Marina Baixa. En este sentit, el representant del col·lectiu de Benidorm, Josep Bigorra, també va assistir a la citada reunió per reiterar algunes preguntes cabdals per a l’educació i cultura de la ciutat.

Concretament, va plantejar la necessària finalització de les obres de l’IES Pere Maria Orts i Bosch o del Centre Cultural i la necessitat d’atendre problemes d’infraestructures en alguns col·legis de Benidorm. En eixe sentit, es va contestar que l’actuació d’estes obres es realitzarà tan prompte existisca el mapa i plan d’actuació sobre infraestructures educatives i culturals, que està en procés d’elaboració.

Respecte a l’assumpte del transport escolar, Bigorra va informar que està en contacte amb l’Agrupació d’APEs de Benidorm i que li ha traslladat la voluntat de col·laboració de la Direcció Territorial d’Educació per millorar el sistema de transport actual i posar solució als problemes sorgits al respecte, (esta bona disposició ha provocat la desconvocatòria de la manifestació de protesta), així com la necessitat d’atendre criteris de renda i de conciliació laboral com a nous condicionants per optar a les beques de transport. El conseller ha trasmés que mitjançant la Direcció Territorial es té contacte continu amb les APEs i les direccions dels centres i ha comunicat que qualsevol idea que puga millorar el sistema de transport actual, dins de la legalitat, és benvinguda a ser estudiada.

Finalment, també va preguntar sobre els dubtes sorgits al voltant de Xarxa Llibres i Marzà va respondre que ja hi ha un esborrany d’ordre que s’ha passat als Consells Escolars i que estarà a finals de mes. L’ordre es passarà als ajuntaments amb unes instruccions a complir i hi haurà flexibilitat amb governs locals i diputacions sobre quan han d’aportar les quantitats complementàries a l’ajut de la Generalitat. Així mateix, el banc de llibres respectarà els projectes educatius dels centres, d’acord amb les seues indicacions.

Compromís per Benidorm va assistir a la reunió de treball amb el Conseller d’Educació
Compromís per Benidorm va assistir a la reunió de treball amb el Conseller d’Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *