Compromís premiarà la cultura de Benidorm amb el guardó ‘Bernat de Sarrià’

Quan queda un mes per a les Festes Majors Patronals, Compromís per Benidorm anuncia la creació d’un premi per reconèixer a aquelles persones i institucions del món de la cultura de Benidorm i comarca que han potenciat un avanç social i cultural. Aquest guardó, denominat ‘Bernat de Sarrià’ serà atorgat per un jurat independent i de rellevància cultural a la ciutat. Així mateix, també s’entregarà la menció ‘Mangrana Agra’ per aquells que han tingut una participació escassa en este àmbit, a mode de crítica.

El portaveu de la coalició a Benidorm, Pere Beneyto, ha explicat per què Compromís crea aquests premis: “Compromís per Benidorm vol posicionar-se a favor de la cultura i de les arts que tinguen repercussió en la societat benidormera, que impliquen crítica, que creen alternatives a allò establert i que afavorisquen la participació de la ciutadania, no sols com a espectador passiu sinó com un agent actiu i transformador”.

Aquests premis, que s’entregaran durant la setmana cultural de festes majors patronals, tenen com a objectiu reconéixer aquelles visions del món de les arts i de la cultura que difonguen idees, projectes i servicis culturals amb valors democràtics, ètics, participatius i de solidaritat; que permeten la col·laboració entre institucions i organitzacions socials que impulsen el teixit associatiu cultural, i que promocionen la creació cultural.

El guardó denominat “Bernat de Sarrià” premiarà tots els valors abans mencionats respecte a la cultura, i la consideració “Mangrana Agra” de forma crítica premiarà a qui podria haver-se esmerat més per promoure l’àmbit cultural. Podrà reconéixer la trajectòria individual, la tasca d’una entitat en la part positiva, i podrà sancionar la falta d’acció en la vessant crítica.

El Jurat estarà compost per persones pertanyents a l’àmbit cultural i social de Benidorm, en el que Compromís proposarà a una persona del Jurat per a la Presidència, que exercirà d’àrbitre de les decisions, sent les seues funcions les de dirigir el debat, les deliberacions i les votacions durant el mateix, amb veu i sense vot.

El regidor de Compromís per Benidorm a l’Ajuntament, Josep Bigorra, considera que estos guardons són necessaris “per obrir un fòrum permanent de discussió i debat de diferents idees i noves visions de l’estat de la cultura”. Des de Compromís s’espera que els premis tinguen una bona acceptació entre els ciutadans i ciutadanes de Benidorm.

art-1419766

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *