Compromís proposa bonificar l’IBI per a habitatges de Benidorm amb instal·lacions energètiques d’autoconsum

El grup municipal Compromís Los Verdes presenta una moció per al pròxim ple de novembre que sol·licita l’estudi de bonificacions sobre l’Impost de Béns Immobles per a aquells propietaris i propietàries d’habitatges que col·loquen i facen servir instal·lacions d’autoconsum energètic, és a dir, instal·lacions d’energia solar fotovoltaica o tèrmica. Així ho ha explicat el regidor de Compromís, Josep Bigorra.  

“Volem amb aquesta moció aprofundir en la nostra política de promoure l’ús d’energies no-contaminants, i al mateix temps, potenciar l’autoconsum que beneficie l’entrada de xicotets i mitjans productors que utilitzen exclusivament tecnologies de generació d’energia a partir de fonts renovables”, segons el regidor. Bigorra considera així “convenient i possible la bonificació dels consumidors i consumidores de Benidorm d’energia elèctrica que promoguen la seua generació de manera sostenible”.

Es tracta d’una proposta per al pròxim ple amb tres punts d’acord: En primer lloc, que els serveis tècnics de l’Ajuntament de Benidorm realitzen un informe, en el menor temps possible, sobre la viabilitat d’establir una bonificació sobre l’Impost de Béns Immobles (IBI) als propietaris i propietàries d’habitatges que col·loquen i facen servir instal·lacions d’autoconsum. A continuació, com a segon punt, una vegada finalitzat l’informe, que es procedisca, si és el cas, a la modificació de l’ordenança o ordenances fiscals corresponents. I per últim, i no menys important, que s’inste al govern de l’Estat a què modifique, canvie o derogue el marc legislatiu estatal actual per tal d’afavorir la implantació d’instal·lacions d’autoconsum. Aquest últim punt d’acord es refereix, entre d’altres, al Reial Decret 900/2015 sobre autoconsum elèctric, més conegut com el decret de “l’impost al sol”, ja que estableix una sèrie de taxes que graven la implantació d’instal·lacions d’autoconsum elèctric.

Bigorra ha explicat que aquesta moció “dóna continuïtat a una de les primeres mocions del grup municipal d’aquesta legislatura”, i que va consistir a proposar l’estudi d’una bonificació fiscal per als vehicles propulsats per energia verda, és a dir, els vehicles elèctrics, de pila de combustible o d’emissions directes nul·les i híbrids endollables PHEV. Aquesta moció va ser aprovada per majoria en el ple celebrat el 27 de juliol de 2015, i va convertir-se en realitat, amb una bonificació del 75% de l’impost de vehicles de tracció mecànica, en la modificació de l’ordenança fiscal número tres, que regula aquest impost, i que va ser aprovada per unanimitat en el ple de 26 d’octubre de 2015.

Aquella moció també promovia  l’adquisició per part de l’Ajuntament de Benidorm de vehicles propulsats per aquest tipus d’energies netes tant en els vehicles municipals com en aquelles que tenen concessió atorgada per l’Ajuntament, en el moment de substitució per uns altres vehicles. “Amb la moció de principi de legislatura i l’actual volem afavorir l’ús de les tecnologies sostenibles i beneficioses per al medi ambient i que els benidormers i benidormeres puguen beneficiar-se econòmicament d’aquestes iniciatives, pel que esperem que compte amb el vot favorable de la corporació municipal”, ha finalitzat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *