Compromís reclama la conservació de la Torre de les Caletes de Benidorm

El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha enviat una carta a la Direcció Territorial d’Alacant de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports en què insta a què es realitze un estudi i a què es prenguen mesures per a la protecció i conservació d’este Bé d’Interés Cultural (BIC) de Benidorm.

“Des de Compromís sempre hem tingut especial interés en què este BIC siga restaurat i conservat per recuperar la història i la cultura de la nostra ciutat”, ha indicat Bigorra. El portaveu ha explicat que la carta enviada a la Direcció Territorial sol·licita que s’inste els actuals propietaris del sòl a prendre les mesures necessàries de protecció i manteniment de la Torre de les Caletes o que la pròpia Conselleria les realitze d’ofici per conservar esta edificació del segle XVI.

“L’única torre de guaita que Benidorm posseïx, que en l’actualitat presenta un deteriorament important, té dret a estar igual de ben conservada que la de Bellaguarda, a Altea, o la d’Aguiló, a la Vila Joiosa, que han sigut ja restaurades”, ha subratllat. Es referia així a que esta edificació que servia per aleshores per vigilar els enemics que s’atracaven a la costa i avisar així dels possibles perills a la població, a penes conserva la seua base. Bigorra ha explicat que des de Compromís per Benidorm en febrer d’enguany es va organitzar una ruta històrico-cultural per posar en valor la torre, també denominada de la Punta del Cavall, i reivindicar este BIC, registrat com a tal el 12 de febrer de 1996.

Així mateix, el portaveu ha comentat que la Torre es troba dins del Parc Natural de Serra Gelada, en sòl privat. “tot i que en realitat estos terrenys fa temps que havien d’haver passat a ser de titularitat pública”. Es referix d’esta manera als propietaris del que havia d’haver sigut el pla urbanístic APR7, i que per diferents acords de l’Ajuntament des de 2001 es va decidir que els terrenys passaren a mans municipals. Puntualitza, però, que des d’eixa data s’han produït successives pròrrogues del conveni ja que encara no s’ha fet efectiu i que l’esmentat conveni està a punt de caducar. “Siga qui siga, l’important és recuperar de l’abandó la Torre de les Caletes”, ha conclòs.

torre de les caletes de lluny

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *