Compromís reclama més transparència en la web de l’Ajuntament de Benidorm

Quasi tres mesos després que s’aprovara en el ple la creació de l’ordenança municipal de Transparència, la web de l’Ajuntament de Benidorm encara està falta d’informació que s’havia de publicar, segons la pròpia norma local. Entre d’altres, no s’han publicat les actes d’organismes interns, com els plens o les comissions, o diferents indicadors urbanístics i patrimonials. És per això que el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha reclamat en comissió informativa que la web municipal complisca l’ordenança de Transparència. 

“Ha passat un any entre l’aprovació inicial i la definitiva de l’ordenança municipal de Transparència i portem un parell de mesos amb la normativa en vigor i encara hi ha mancances a la pàgina web de l’Ajuntament, que és on hauria de publicar-se tot”, va assenyalar Bigorra.

La web, en el seu apartat sobre transparència no ha publicat encara els ordres del dia i actes dels plens municipals celebrats, de les juntes de Govern local, de les comissions informatives, els llocs de treball de personal de l’Ajuntament o els currículums actualitzats dels alts càrrecs, pel que fa a les qüestions organitzatives i de funcionament intern.

Tampoc hi apareixen la relació de béns immobles municipals, l’inventari de béns, o els vehicles propietat de l’Ajuntament, referent al patrimoni públic. Encara no estan a la web qüestions econòmiques com els pressupostos dels últims anys (si bé sí que apareix el de 2016), l’import del deute municipal, o els diferents convenis i contractes realitzats. I pel que fa als assumptes urbanístics, la web tampoc recull, com sí que obliga l’ordenança, ni dades de seguiment i control de les obres més importants de la ciutat, ni els convenis urbanístics, ni els indicadors sobre urbanisme i obres públiques, com per exemple la inversió d’infraestructures per habitant.

En definitiva, segons el portaveu del grup municipal, “massa carències respecte a la informació de la transparència que el govern local està obligat a donar per l’ordenança municipal aprovada”. Per tot açò, Bigorra ha instat a la comissió informativa de règim interior que es complisca la legalitat local vigent respecte a transparència el més prompte possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *