Compromís sol·licita que Benidorm s’adherisca i amplie el mapa interactiu de recursos socials de la Generalitat

El pròxim any la Generalitat implementarà un sistema informàtic de mapejat interactiu, el que es denomina SIG (Sistema d’Informació Geogràfica), en què es trobaran diferents recursos socials referents a joves, depenents o a víctimes de violència de gènere. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va sol·licitar per escrit que s’estudie la creació d’un conveni o acord de gestió amb la Generalitat per utilitzar aquest futur SIG i que a més la col·laboració d’ambdues administracions permeta incorporar altres recursos també interessants per a Benidorm.

“La nostra proposta es basa en aprofitar els recursos que ens vindran des de l’administració autonòmica en 2017 i fer-los propis en la gestió local de Benidorm, sense que això supose cap cost per a les arques públiques, i a més ampliant les prestacions que donaria amb qüestions pròpies de la ciutat”, ha assenyalat Bigorra. Es referix així a què, a més de les residències o centres per a dones víctimes de violència, dependents, immigrants o joves que està previst incorporar en el SIG, també s’incloguen altres tipus d’informacions de caire turístic, com ara les banderes blaves, diferents instal·lacions, o els punts de transport, per millorar el servei d’informació de l’Ajuntament.

A més, el portaveu ha recordat que l’adhesió a este sistema permetria a l’Ajuntament donar compliment a alguns plecs de condicions que el consideren, com la gestió informatitzada de l’inventari del mobiliari urbà dins del contracte respectiu, o implantar les directrius de Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que preveu la seua creació per confeccionar un llistat d’espais, edificis i mitjans de transport públics i així desenvolupar el Pla d’Accessibilitat.

“L’adhesió al SIG potenciaria tant el funcionament intern de l’administració com l’atenció i el servei als ciutadans, com així ocorre en els Ajuntaments d’Elx o Castelló que tenen un SIG municipal des de fa temps, on qualsevol persona pot consultar fent un clic els seus centres educatius o socials o punts d’interés de la ciutat”, ha afegit. “Esperem que la nostra proposta d’adhesió al sistema que oferirà la Generalitat tinga efecte i que, més endavant, l’Ajuntament de Benidorm puga disposar del seu propi sistema municipal”, ha apuntat.

El sistema d’informació geogràfica (SIG) és un conjunt d’eines informàtiques que permeten l’organització, emmagatzematge, manipulació, anàlisi i modelització de grans quantitats de dades procedents del món real que estan vinculats a una referència espacial, facilitant la incorporació d’aspectes socials-culturals, econòmics i ambientals que condueixen a la presa de decisions d’una manera més eficaç i que faciliten la informació per a la ciutadania.

network-cable

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *