Compromís sol•licita que es consensuen les actuacions del passeig de Ponent

El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha demanat este matí en comissió informativa de urbanisme que les possibles actuacions de restricció del trànsit o semipeatonalització del Passeig de Ponent siguen consensuades amb els grups municipals a través de la Comissió d’Escena Urbana i que a més compten amb les opinions dels veïns, veïnes i comerciants de la zona. 

“Només volem que el govern local no es precipite prenent una decisió que pot canviar radicalment la fesomia del Passeig de Ponent perquè no ens torne a passar com amb el traçat polèmic de carril bici”, ha indicat el portaveu, fent referència a la recent paralització de l’extensió del carril pel centre, després de les crítiques dels usuaris i usuàries.

Pel portaveu, el plantejament d’una peatonalització progressiva del Passeig de Ponent pot ser positiu per a la zona, “però si s’escolten totes les veus, tant la dels grups polítics en la comissió, com la dels veïns per així consensuar i acordar la millor proposta al respecte”. En eixe sentit, es poden plantejar alternatives com que es tanque temporalment només els diumenges i festius al trànsit el tros de vials comprés a la proposta original (entre Jaume I i l’avinguda de Xixo), de manera que es puga habilitar una zona comercial i turística realment per a vianants, como ocorre en altres poblacions, i que puguen habituar-se els i les residents als canvis. “En qualsevol cas, és una decisió que necessita d’un acord ampli per portar-la endavant, cosa que ara sembla que no existeix”, ha puntualitzat.

Per altra part, en la mateixa comissió d’urbanisme, Bigorra ha preguntat pel tècnic extern que l’Ajuntament i l’empresa d’Enrique Ortiz sembla que han acordat que s’encarregue de la taxació de l’Estació d’Autobusos, així com que ha demanat que es convoque la Junta de Portaveus per estar informats d’estos assumptes “en lloc d’assabentar-nos per la premsa”. Sobre esta qüestió, el president de la comissió i alcalde, Toni Pérez, ha assenyalat que eixa Junta es realitzarà esta setmana i que l’Ajuntament triarà la persona que realitze esta taxació però l’empresa d’Ortiz serà qui pague esta despesa.

El portaveu de Compromís Los Verdes ha mostrat la seua disconformitat amb estes intencions del govern local i ha preguntat si la persona escollida té o ha tingut relació amb Enrique Ortiz per evitar suspicàcies. En absència de resposta a esta qüestió, ha indicat que espera que tots els dubtes es resolguen en Junta de Portaveus, “ja que de moment la corporació municipal té al respecte moltes incògnites i falta d’informació”.

Paseo Marítimo Playa Poniente 08

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *