Conselleria consumeix la retallada de 4 unitats d’Infantil i 2 de Primària a la Marina Baixa

La Conselleria d’Educació ja ha publicat l’arranjament escolar definitiu per al pròxim curs 2015-2016, el document en què es plasma quantes unitats d’Infantil i Primària i quants professors hi haurà a cada col·legi a partir de setembre. Aquest ajust escolar ha servit per confirmar la retallada educatiu a la Marina Baixa que Conselleria va proposar el passat gener i que deixen a la comarca amb quatre unitats d’Educació Infantil i dos d’Educació Primària menys. Pel camí es queden més sis professors, un per cada unitat que se suprimeix.

Les retallades d’unitats colpegen especialment a Benidorm. De fet, quatre de les unitats educatives que desapareixen són de col·legis de la ciutat. Així, el Gabriel Miró es queda sense una unitat de 6è de Primària; mentre que el Mestre Gaspar López perd una de P-4 (Infantil de 4 anys) i el Puig Campana i el Basc Núñez de Balboa tindran una de P-5 menys cada un.

La supressió d’aquestes quatre unitats estava cantada, tot i les al·legacions presentades pel Consell Escolar Municipal, ja que són conseqüència directa de les retallades que la Conselleria va iniciar fa diversos cursos, quan es van començar a eliminar unitats per deixar només una línia educativa. Ara bé, no tots són males notícies per a Benidorm. Perquè a la vista de l’ajust escolar publicat aquest dimarts, hi ha una petició de la comunitat educativa que no ha caigut en sac foradat.

En principi la idea de València era eliminar la unitat d’Educació Especial del col·legi Miguel Hernández, una de les poques que hi ha a la Marina Baixa per a alumnes que presenten problemes de mobilitat, amb patologies com espina bífida -la resta d’unitats per “motòrics” estan en el col·legi Secanet de La Vila Joiosa, segons fonts educatives-. Però finalment la Conselleria ha reculat i ha optat per mantenir aquesta unitat en previsió d’atendre alumnes amb aquestes característiques el curs que ve si hi ha demanda, ja que durant aquest curs està inhabilitada.

Les altres dues localitats que perden són l’Alfàs del Pi i La Vila Joiosa. A la primera, s’elimina una unitat d’Educació Infantil en el col·legi Racó de l’Albir -amb el seu corresponent professor-, mentre que a La Vila Joiosa és el Poble Nou el que es queda sense una unitat de Primària i sense un docent.

Conselleria consumeix la retallada de 4 unitats d'Infantil i 2 de Primària a la Marina Baixa
Conselleria consumeix la retallada de 4 unitats d’Infantil i 2 de Primària a la Marina Baixa

 

Más info: http://lamarinaplaza.com/2015/04/08/conselleria-consuma-el-recorte-de-4-unidades-de-infantil-y-2-de-primaria-en-la-marina-baixa/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *