Conselleria descarta el centre de salut de Imalsa-Els Tolls

La visita del conseller de Sanitat, Manuel Llombart, a Benidorm no ha estat el positiva que es podia esperar i menys a poc més de tres mesos de les eleccions municipals i autonòmiques. Perquè a part de traslladar que l’ampliació de l’hospital comarcal de la Vila Joiosa no està a l’agenda del Consell perquè no és necessària, també ha confirmat que el centre de salut de Imalsa-Els Tolls de Benidorm està descartat.

Segons Llombart, la ciutat ja té “suficients” centres de salut amb els quatre que hi ha oberts: Tomás Ortuño, La Cala, Foietes i el Racó de l’Oix. Per això ha estat contundent a l’assegurar que “ara per ara no es durà a terme”.

L’alcalde de Benidorm, Agustín Navarro, present en el moment en què el conseller ha donat carpetada a aquest centre de salut ha qualificat poc després de “presa de pèl” la decisió de Sanitat. I és que, com ha recordat, fa més de deu anys que la Conselleria va anunciar la construcció d’aquest centre de salut. De fet, des de 2003 Sanitat té en el seu poder uns terrenys que li va cedir l’Ajuntament i en els que durant anys va figurar una tanca gegantina de Conselleria anunciant el futur centre.

És més, aquest centre de salut aparèixer durant sis anys seguits en els pressupostos de la Generalitat Valenciana sense que es mogués una sola pedra o un sol paper. Així, el 2006 el Consell va reservar 100.000 euros per al projecte. A l’any següent van ser 60.000; i el 2008 es va tornar als 100.000 inicials. El 2009, de nou el projecte era present en els comptes de la Conselleria de Sanitat, 50.000 euros per a ser exactes. Tampoc llavors es va invertir un sol euro dels pressupostats. I el mateix va passar amb els 200.000 euros de 2010 o els 100.000 de l’any següent. Ja en 2012 algú va haver d’advertir a València que era poc seriós seguir amb aquest plantejament i el centre de salut va desaparèixer dels comptes.

Aquest dimecres, una mica més de dos anys després, Llombart ha afirmat que aquest centre no és necessari. Una cosa que grinyola al govern local, ja que “ara viu més gent al barri” que quan es va il·luminar el projecte i no s’ha construït en les proximitats cap centre de salut que pugui assumir a aquesta població i compensar les necessitats.

L’alcalde ha anunciat que malgrat les paraules del conseller, Benidorm seguirà reivindicant aquest centre de salut i ha avançat que es portarà a ple una moció en aquest sentit. I si la petició de l’Ajuntament no va enlloc, tampoc es descarta exigir a la Conselleria que torni els terrenys que se li van cedir per a aquest centre de salut.

Conselleria descarta el centre de salut de Imalsa-Els Tolls
Conselleria descarta el centre de salut de Imalsa-Els Tolls

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/02/04/y-descarta-tambien-el-centro-de-salud-de-imalsa-els-tolls/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *