Creu Roja i Càritas insisteixen que la demanda d’aliments no baixa i demanen col·laborar amb la campanya ‘Veïns Solidaris’

Els símptomes de recuperació que segons Europa i l’Estat estan arribant a l’economia espanyola segueixen sense deixar-se sentir a les llars, sobretot en els més humils. Perquè tant Creu Roja com Càritas adverteixen que la demanda d’aliments entre els més necessitats no ha minvat. És més, en alguns casos fins i tot hauria augmentat.

Aquesta és almenys la percepció que es té en les parròquies de Benidorm, segons ha traslladat aquest dijous la coordinadora de Càritas, Mercedes Montalvo, que ha advertit que els dies de repartiment d’aliments a les portes de les esglésies de la ciutat es congrega ara més gent que fa uns mesos.

També la demanda a Creu Roja es manté. Des de començament d’any s’ha atès a 1.200 persones ia final d’any es creu que s’arribarà a les 1.500, segons la previsió aportada per Jorge Gómez del Castillo, el president de Creu Roja a Benidorm. Si es confirma aquesta xifra serien un 15% més que el 2012 i aproximadament les mateixes persones que l’any passat. A més, des de l’1 de gener la entitat ha destinat al voltant de 12.000 euros a ajudes per al pagament de lloguer o de rebuts de llum i aigua.

A aquestes xifres se sumen les de l’ONG Solidaritat Benidorm, que igual que les anteriors rebrà el proper 5 de desembre la medalla corporativa de Benidorm. Així, en el que va de 2014, l’organització ha atès 835 persones.

Davant d’aquest panorama, Creu Roja i Càritas han demanat a la ciutadania que col·labori en la tercera campanya ‘Veïns Solidaris’ posada en marxa pel Consell Veïnal en col·laboració amb l’Ajuntament i amb la qual es vol recollir aliments no peribles, joguines, llibres i roba de cara al Nadal. Tant l’Ajuntament com el Consell Veïnal esperen poder superar els resultats de l’any passat, en què es van recollir 6.500 quilos.

Des de Creu Roja i Càritas han incidit que hi ha una manca important de productes d’alimentació per a nadons i també de bolquers, alhora que han demanat que les joguines que es lliurin “no siguin sexistes ni bèl·lics”.

La campanya ‘Veïns Solidaris’, que s’ha presentat aquest dijous, començarà dilluns que ve i es prolongarà fins al 19 de desembre. Per facilitar al màxim les donacions, i com ja es va fer en l’anterior edició, hi haurà vuit punts de recollida distribuïts pels diferents barris de Benidorm: els centres socials La Torreta, Llorca Linares, Tanit i Jelena; les extensions administratives del carrer Llimones i l’avinguda Andalusia; el centre municipal El Torrejó; i la Casa del Llaurador de l’Ermita de Sanç.

Creu Roja i Càritas insisteixen que la demanda d'aliments no baixa i demanen col·laborar amb la campanya 'Veïns Solidaris'
Creu Roja i Càritas insisteixen que la demanda d’aliments no baixa i demanen col·laborar amb la campanya ‘Veïns Solidaris’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *