Detectats 4 casos de legionel·la entre usuaris del Palau d’Esports de Benidorm

El Palau d’Esports l’Illa de Benidorm ha estat clausurat després de detectar quatre casos de legionel·la entre usuaris d’aquestes instal·lacions. Així ho ha indicat l’alcalde, Agustín Navarro, després de mantenir una reunió amb el director de Salut Pública de la Marina Baixa, el coordinador de Sanitat de l’Ajuntament, diversos regidors del govern i els portaveus de l’oposició en què s’ha abordat aquest “possible brot de legionel·la”.

Segons Navarro, des de Conselleria de Sanitat apunten que el possible focus de contagi podria estar en les dutxes de les vestuaris de la piscina, si bé s’han pres fins a 50 mostres en diferents punts del Palau d’Esports per determinar l’origen concret del bacteri . A l’espera dels resultats d’aquestes mostres, l’Ajuntament va tancar ahir les instal·lacions res més rebre la trucada de la Conselleria sobre les 14.00 hores

L’alcalde ha indicat que pel que sembla hi ha tres persones que han estat també ateses per possibles casos de legionel·la, encara que fins al moment no s’ha pogut determinar si efectivament han contret la malaltia.

Navarro ha volgut llançar un “missatge de tranquil·litat” als veïns, recordant que la legionel·la “no és contagiosa”. A més, i segons la informació que li han traslladat les autoritats sanitàries, el període d’incubació de la malaltia oscil·la entre “10 i 12 dies”, de manera que qualsevol usuari del Palau d’Esports que presenti febre ha d’acudir al seu centre de salut , on se li donaran les indicacions pertinents.

L’Ajuntament i els inspectors de Sanitat han demanat a l’empresa concessionària de la piscina i el gimnàs del Palau que lliuri tots els informes sobre els controls periòdics i diaris de les instal·lacions. L’alcalde ha explicat que des del Laboratori Municipal es realitza un control setmanal de l’aigua del Palau i que si en alguna ocasió s’ha trobat algun “dada irregular” sempre s’ha corregit.

El Palau d'Esports l'Illa de Benidorm ha estat clausurat després de detectar quatre casos de legionel·la entre usuaris d'aquestes instal·lacions. Així ho ha indicat l'alcalde, Agustín Navarro, després de mantenir una reunió amb el director de Salut Pública de la Marina Baixa, el coordinador de Sanitat de l'Ajuntament, diversos regidors del govern i els portaveus de l'oposició en què s'ha abordat aquest "possible brot de legionel·la". Segons Navarro, des de Conselleria de Sanitat apunten que el possible focus de contagi podria estar en les dutxes de les vestuaris de la piscina, si bé s'han pres fins a 50 mostres en diferents punts del Palau d'Esports per determinar l'origen concret del bacteri . A l'espera dels resultats d'aquestes mostres, l'Ajuntament va tancar ahir les instal·lacions res més rebre la trucada de la Conselleria sobre les 14.00 hores L'alcalde ha indicat que pel que sembla hi ha tres persones que han estat també ateses per possibles casos de legionel·la, encara que fins al moment no s'ha pogut determinar si efectivament han contret la malaltia. Navarro ha volgut llançar un "missatge de tranquil·litat" als veïns, recordant que la legionel·la "no és contagiosa". A més, i segons la informació que li han traslladat les autoritats sanitàries, el període d'incubació de la malaltia oscil·la entre "10 i 12 dies", de manera que qualsevol usuari del Palau d'Esports que presenti febre ha d'acudir al seu centre de salut , on se li donaran les indicacions pertinents. L'Ajuntament i els inspectors de Sanitat han demanat a l'empresa concessionària de la piscina i el gimnàs del Palau que lliuri tots els informes sobre els controls periòdics i diaris de les instal·lacions. L'alcalde ha explicat que des del Laboratori Municipal es realitza un control setmanal de l'aigua del Palau i que si en alguna ocasió s'ha trobat algun "dada irregular" sempre s'ha corregit.

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/03/10/avance-detectados-4-casos-de-legionela-entre-usuarios-del-palau-desports-de-benidorm/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *