Diputació adjudicarà a mitjans de mes les obres de Jaume I, que començaran al gener

A mitjans de desembre, el dia 15 per ser exactes, la Diputació d’Alacant adjudicarà les obres de remodelació de l’avinguda Jaume I i aproximadament un mes després les màquines començaran a treballar. Desapareixeran llavors els pegats d’asfalt de les voreres, els que es van fer per tapar les rases obertes per preparar la futura construcció d’un aparcament subterrani del que poc o res s’ha tornat a saber. Això sí, els arbres no tornaran de moment a l’avinguda, ni canviarà la fisonomia de Jaume I, perquè aquesta actuació és més un pegats que una renovació.

Aquestes dates les ha traslladat el diputat provincial d’Obres i regidor del PP de Benidorm, Manuel Pérez Fenoll, que ha assegurat que si aquestes obres s’han retardat ha estat perquè els projectes presentats per l’Ajuntament estaven incomplets. Concretament, faltava part de la documentació requerida en les bases.

Pérez Fenoll ha explicat que la Diputació ja ha triat la millor oferta per a aquesta obra, que tenia un pressupost inicial de 240.000 euros. Ara s’està a l’espera que l’empresa escollida present tots els papers que acreditin que té solvència per fer les obres. En la mateixa situació es troba també el projecte de renovació de l’enllumenat de les avingudes Mediterrani i Europa, que partia d’un pressupost de 180.000 euros i que l’Ajuntament haurà de completar amb 60.000 euros.

El diputat i regidor popular ha recordat que l’actuació en Jaume I té un termini d’execució de quatre mesos, de manera que en principi no estaria finalitzada per a la Setmana Santa, primer gran període de vacances que el 2015 cau relativament aviat. Per reduir al màxim les molèsties durant aquests dies i per evitar la presència de màquines en la principal via d’arribada a la platja de Ponent, les obres es paralitzaran durant la Setmana Santa i es reprendran posteriorment.

Caldrà veure si per llavors l’Ajuntament ja ha posat sobre la taula els 600.000 euros que ha promès per a completar la remodelació d’aquesta avinguda. I és que les obres que començaran al gener només preveuen actuar sobre les voreres de Jaume I en el tram comprès entre els carrers Llimones i Marquis de Comillas.

Mentre segueix sense saber-se res del rescat de la concessió de l’aparcament subterrani que es va projectar a l’avinguda i que havia d’executar Aiser. I això que en els últims tres anys s’ha aprovat no només aquest rescat sinó també sancionar l’empresa i repercutir els diners que costi arreglar l’avinguda.

El govern, per ara, no ha parlat d’aquests acords, tot i que sí s’ha referit la compareixença de Pérez Fenoll. Ho ha fet el portaveu socialista, Conrado Hernández. Però no per valorar la propera adjudicació de les obres, sinó per recriminar al diputat que hagi trigat deu dies a contestar a les preguntes sobre l’estat de l’adjudicació i també per acusar-lo de “por escènica” i de només aparèixer per l’Ajuntament “per votar i cobrar “.

Diputació adjudicarà a mitjans de mes les obres de Jaume I, que començaran al gener
Diputació adjudicarà a mitjans de mes les obres de Jaume I, que començaran al gener

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *