Dos candidats opten a ser cap de llista de Compromís per a les properes eleccions

Compromís per Benidorm celebrarà primàries per elegir el cap de llista que concorrerà a les properes eleccions municipals de la mateixa manera que ja han fet altres formacions de la ciutat com PSOE, CDL i UPyD, encara que en aquestes formacions al Cap De Llista està més que clar. L’elecció serà, per ara, entre dos candidats: Espe Devesa i Josep Bigorra, que han presentat les seves candidatures per convertir-se en el número u de la proposta de la formació de Benidorm.

La decisió de celebrar primàries es va prendre en l’última assemblea local extraordinària celebrada el passat 26 de novembre. Ara, adherits, simpatitzants i ciutadans del municipi majors de 16 anys podran inscriure en el cens a través del web http://primaries.compromis.net per a poder triar entre els dos candidats. El termini per apuntar-se a la pàgina serà fins al 21 de gener.

“De moment” dos són els candidats que han mostrat les seves intencions d’enfrontar per aconseguir el número u de les llistes que Compromís presentarà per a les properes eleccions municipals de maig de 2015. La formació va indicar en un comunicat que el termini per presentar més candidatures acaba aquest divendres, 19 de desembre, per aquest motiu no es descarti per part d’aquest partit que pugui concórrer algú més en la pugna pel cap de cartell.

Les dues persones que per ara han donat “un pas endavant” per encapçalar la formació han estat Espe Devesa, “dona empresària autònoma” i Josep Bigorra, un “jove professor”. Tots dos van expressar la seva “sintonia i amistat” tot i la “sana rivalitat”, i que l ‘”important” més enllà de qui encapçalarà la candidatura de Compromís a Benidorm és el “treball en equip” de la formació. Sobretot en temes a favor de la ciutat com el reconeixement com a municipi turístic, reivindicar els drets socials de diferents col·lectius o sol·licitar més transparència i participació en l’Ajuntament, entre d’altres qüestions.

Devesa i Bigorra voler més animar la ciutadania a apuntar-se al cens ia participar en les primàries de Compromís, no només per escollir candidat a president de la Generalitat i per a ordenar la llista de la circumscripció provincial, sinó també per reconèixer qui encapçalarà la coalició a nivell local.

“No podem demanar que hi hagi més participació en l’administració i després no fer un procés participatiu en la nostra formació; per això convoquem i participem en les primàries “, ha assenyalat Josep Bigorra en un comunicat. “És una oportunitat única perquè la gent de Benidorm pugui triar directament qui vol que el representin de cara a les pròximes eleccions”, ha afegit Espe Devesa.

Un cop tancada la presentació de candidatures locals, el calendari marca que del 22 al 28 de desembre tenen de recollir els avals els precandidats proclamats. Mentrestant, tot aquell que s’inscrigui en el cens fins el 21 de gener podrà votar a les primàries. La votació es farà per internet els dies 28, 29 i 30 de gener i de manera presencial el 31 de gener.

L’anunci dels dos candidats arriba dues setmanes després que l’actual regidor no adscrit de Benidorm, el exsocialista Juan Ángel Ferrer, anunciés que no concorrerà a les pròximes eleccions municipals amb cap partit. I és que el nom de Ferrer havia sonat com a possible cap de llista precisament de Compromís per als comicis de 2015.

L’elecció del número u de la formació a Benidorm amb primàries serà la segona celebrada a la comarca per ara després de l’elecció de la Tina Marchán Beneyto com a candidata a l’Alcaldia de la Vila. La jove de 23 anys és una de les apostes fortes de la formació a la Marina Baixa.

Dos candidats opten a ser cap de llista de Compromís per a les properes eleccions
Dos candidats opten a ser cap de llista de Compromís per a les properes eleccions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *