El 5% del pressupost d’inversions de 2016 anirà destinat a projectes triats pels veïns de Benidorm

Benidorm vol que els veïns triïn a quins projectes destinar part del pressupost municipal de 2016. Per a això, ha posat en marxa un procés participatiu en el qual els veïns majors de 18 anys podran presentar les seves propostes que després seran debatudes en una assemblea. Com a mínim, el govern local s’ha compromès a destinar el 5% del capítol d’inversions dels comptes municipals a aquests projectes.

La mesura està basada en el autoreglament confeccionat pel Consell Veïnal i aprovat pel ple el setembre passat que permetrà confeccionar els “primers pressupostos realment participatius”.

Els veïns empadronats a Benidorm majors de 18 anys podran presentar els seus projectes des d’aquest mateix dijous fins al 24 de novembre tant a l’Ajuntament com a les diferents extensions administratives. Totes elles es debatran en una Assemblea del Consell Veïnal que se celebrarà el proper 27 de novembre a les 18.00 hores a la sala d’actes del centre social Llorca Llinares.

La regidora de Participació Ciutadana, Mª Jesús Pinto, i el vicepresident 1r del Consell Veïnal, Fernando Montes, van explicar que de tots els projectes presentats s’escolliran un total de 24, tres per cada àrea, que es traslladaran a l’Alcaldia perquè s’informin pels tècnics, s’incloguin en els comptes de 2016 i s’executin en funció del pressupost existent.

El vicepresident del Consell Veïnal va assenyalar que l’alcalde, Toni Pérez, “ens va transmetre que hi havia voluntat política de cobrir, si no totes, la major part de les propostes” que realitzen els veïns. Amb tot acalró que “si algunes de les propostes del document final” no s’executa per manca de recursos “queden per a l’any següent, no com propostes elegides sinó per entrar en la lluita per aconseguir un lloc en la llista” de 2017.

Muntanyes assenyalar que “és una fita important la posada en marxa d’aquests pressupostos participatius”, ja que “per primera vegada els ciutadans poden participar directament en la cogestió dels recursos municipals” traslladant “les seves propostes, necessitats i mancances, que seran recolzades i ratificades per un pressupost “.

El 5% del pressupost d'inversions de 2016 anirà destinat a projectes triats pels veïns de Benidorm
El 5% del pressupost d’inversions de 2016 anirà destinat a projectes triats pels veïns de Benidorm

 

http://lamarinaplaza.com/2015/11/12/el-5-del-presupuesto-de-inversiones-de-2016-ira-destinado-a-proyectos-elegidos-por-los-vecinos-de-benidorm/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *