El 62% de les víctimes per violència masclista tenen menys de 40 anys

La Regidoria d’Igualtat de Benidorm ha atès en el que va d’any a un total de 105 dones víctimes de la violència masclista, segons les xifres facilitades aquest dilluns per l’edil de l’àrea, Ángela Llorca, d’entre les quals, la més cridanera és que el 62% d’elles tenen menys de 40 anys.

De les 105, 73 han patit agressions físiques per part de la seva parella, mentre que en 29 casos la violència ha estat psicològica. Els tres casos restants corresponen a agressions o abusos sexuals fora de l’àmbit familiar, o discriminació i assetjament en el medi laboral.

Llorca ha assenyalat que només el 59% d’aquestes dones ha denunciat al seu agressor i pel que fa a la nacionalitat de les víctimes, el percentatge d’estrangeres arriba al 35%.

Entre gener i novembre, 84 dones han rebut atenció psicològica a través de l’equip multidisciplinari de la Regidoria, de les que 49 segueixen encara sota el paraigua de l’administració local. També s’han atès 42 consultes jurídiques i 25 dones han utilitzat ATENPRO, 15 de les quals encara no s’han deslligat. ATENPRO és un servei telefònic d’atenció i protecció que ofereix suport, informació i assessorament les 24 hores del dia que està subvencionat amb 1.808,36 euros per la Diputació d’Alacant.

A més de l’atenció a les dones maltractades, el Ayuuntamiento impulsa campanyes de sensibilització i de prevenció de la desigualtat entre la població escolar del municipi per conscienciar els adolescents “sobre la importància de construir relacions de parella sanes allunyades de qualsevol tipus de conducta i actitud violenta “.

Día Internacional contra la Violència de Gènere

El Dia Internacional contra la Violència de Gènere es celebra a tot el món el 25 de novembre, aquest dimecres. Aquest any està sent especialment trànsit a Espanya, on 48 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles, quatre d’elles a la província d’Alacant, i també tres menors. Com a conseqüència, 42 nens i nenes han quedat orfes.

Entre les activitats que tindran lloc aquesta setmana, el dimarts el saló de plens de l’Ajuntament acollirà a les 18:30 la projecció del curtmetratge L’ordre de les coses, dels germans Esteban Alenda. Després de la projecció tindrà lloc un debat dirigit per Mª José García, agent d’Igualtat d’Infodona.

Dimecres a les 12:00 hores a la Plaça de l’Ajuntament es guardarà un minut de silenci per les víctimes, i les dones que formen part del Consell de Dones per la Igualtat llegiran un manifest contra la violència de gènere. L’associació de veïns del barri d’Els Tolls també ha programat també un acte en el seu centre social a les 13:00 hores.

A la tarda, una marxa que sortirà de la Plaça del Ayuntamiiento recorrerà l’Avinguda del Mediterrani fins a arribar a l’Estàtua de la Pau de Juan d’Ávalos, a la intersecció amb l’Avinguda d’Europa.

El 62% de les víctimes per violència masclista tenen menys de 40 anys
El 62% de les víctimes per violència masclista tenen menys de 40 anys

 

http://lamarinaplaza.com/2015/11/23/el-62-de-las-victimas-por-violencia-machista-tienen-menos-de-40-anos/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *