El 82% de l’descens de l’atur al febrer de tota la Comunitat Valenciana es va generar a La Marina Baixa

Com va succeir en 2013 i en 2014, l’atur ha baixat lleugerament també aquest any al febrer en relació amb el mes anterior a La Marina Baixa. I ho ha fet, en concret, en 284 persones, un 1,55%, cosa que ha deixat la xifra de desocupats a la comarca en 18.022 enfront dels 18.306 amb què va concloure gener. I un cop més el sector serveis, en el qual hi ha 239 aturats menys, i la ciutat de Benidorm (-162) han marcat el pas, en aquest cas per bé, de l’evolució del mercat laboral a la comarca.

El sindicat CCOO recorda que el descens de l’atur el mes de febrer a la comarca, que suposa el 82% de les 345 persones que van deixar d’estar inscrites a les llistes del SERVEF a tota la Comunitat Valenciana, no compensa els 1.074 aturats més que va registrar el passat mes de gener. O, el que és el mateix, l’estacionalitat de les ofertes de treball és evident per l’absoluta dependència de l’activitat econòmica del sector serveis és total. El sindicat recorda, una vegada més, que aquest sector econòmic “basa els seus beneficis en la precarietat laboral i en condicions de treball amb un important dèficit de drets, fregant en nombrosos casos l’explotació laboral i l’economia submergida”. “Cal tenir en compte que la reducció de l’atur després de la reforma laboral té a veure amb l’efecte desànim, l’emigració, sobretot, de joves, i amb precarietat d’unes condicions de treball que no han deixat de Peder drets”, afegeix la central sindical.

En la tíbia reducció de la desocupació al febrer, després de Benidorm se situen La Nucia (-59) i La Vila Joiosa (-55). “Són moviments de l’ocupació de poca intensitat que són una mostra més d’un mercat productiu estancat, poc dinàmic”, assegura CCOO, per a qui en el cas de Benidorm en aquestes dates el que reactiva lleugerament l’activitat són programes com l’Imserso de vacances per majors o persones que busquen preus baixos, però que tenen un impacte poc important en l’ocupació.

Benidorm-Magazine-precariedad-laboral

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/03/04/el-82-del-descenso-del-paro-en-febrero-de-toda-la-comunidad-valenciana-se-genero-en-la-marina-baixa/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *