El Consell posa sobre la taula 150.000 euros per al projecte del centre de salut del Racó

Al final sí que s’ha arribat a temps. El 2015 la Conselleria de Sanitat tindrà 150.000 euros per destinar-los, com a mínim, a la redacció del projecte del nou centre de salut del Racó de Loix. Així ho han confirmat des de la Conselleria en un comunicat, en el qual explica que aquest centre de salut ha estat inclòs en els pressupostos de la Generalitat per a l’any que ve, igual que altres cinc centres sanitaris de la Comunitat.

El centre de salut del Racó ha aconseguit colar-se en els comptes del Consell de 2015 després d’una esmena presentada ahir pel grup parlamentari del PP a les Corts, que corregeix els pressupostos del seu propi govern que ja estaven a punt quan Benidorm i Conselleria van començar a parlar de cedir terrenys per aixecar un nou centre de salut que substitueixi l’actual.

El conseller Manuel Llombart ja va assenyalar a mitjans d’octubre que es volia donar prioritat a aquest projecte, perquè les actuals instal·lacions estan “obsoletes” i presenten importants mancances i deficiències, tal com porten temps denunciant l’Ajuntament i els usuaris del centre de salut. En principi, les instal·lacions de l’avinguda Ametlla del Mar serien provisionals. No obstant això, “aquesta provisionalitat va acabar convertida en normalitat”, segons ha indicat en el seu dia l’edil de Sanitat, Mª Ángeles Valdivieso.

Al principi el govern local no confiava que el Consell fos a destinar un sol euro el 2015 al projecte. De fet, l’alcalde, Agustín Navarro, va arribar a qualificar d ‘”estafa electoral” el compromís de Llombart de buscar al nou centre de salut un buit en els pressupostos de l’exercici. Unes paraules que el portaveu del PP, Antonio Pérez, li ha recordat aquest divendres en un escrit en el qual li demana que com més aviat es cedeixi a la Conselleria el sòl per a aquest nou centre de salut.

Després de plantejar-dos terrenys fallits, els tècnics municipals consideren que el millor lloc per construir el nou centre de salut és la parcel·la que ara ocupa un aparcament públic al carrer Zamora, entre els camps de futbol del Racó i els cinemes Colci. Es tracta d’una parcel·la de 3.500 metres quadrats, que dóna per aixecar el centre de salut i un aparcament. A més, aquest sòl ja és dotacional, per la qual cosa no caldria requalificar per construir el centre de salut.

L’edil de Sanitat ha indicat que Llombart ja té sobre la taula tota la documentació sobre aquest terreny i que l’Ajuntament estarà en disposició de cedir quan els tècnics de Conselleria diguin si és apte.

És clar que la inclusió del projecte en els pressupostos de la Generalitat, fins i tot la cessió del sòl, no garanteix que el centre de salut es vagi a construir. Aquesta almenys és l’experiència que ha viscut Benidorm en l’última dècada amb un altre centre de salut, el de Imalsa-Els Tolls, Fa més de 10 anys que la Conselleria té en el seu poder uns terrenys per fer el centre de salut, el mateix que durant sis anys seguits va aparèixer en els pressupostos del govern valencià sense que es mogués una sola pedra o un sol paper.

Així, el 2006 el Consell va reservar 100.000 euros per al projecte. A l’any següent van ser 60.000; i el 2008 es va tornar als 100.000 inicials. El 2009, de nou el projecte era present en els comptes de la Conselleria de Sanitat, 50.000 euros per a ser exactes. Tampoc llavors es va invertir un sol euro dels pressupostats. I el mateix va passar amb els 200.000 euros de 2010 o els 100.000 de l’any següent.

Ja el 2012, i potser per vergonya torera, el centre de salut de Imalsa-Els Tolls desaparèixer d’uns pressupostos del govern valencià als quals no ha tornat.

El Consell posa sobre la taula 150.000 euros per al projecte del centre de salut del Racó
El Consell posa sobre la taula 150.000 euros per al projecte del centre de salut del Racó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *