El Consell Veïnal aborda, quatre anys després de la seva creació, un reglament de Pressupostos Participatius

El Consell Veïnal ha viscut aquest dimecres la primera sessió ordinària de la seva nova etapa, després que el novembre passat es renovaran els seus càrrecs i representants. Aquesta primera sessió, amb un caràcter marcadament constituent, ha servit per estructurar com es va a desenvolupar el treball durant els propers quatre anys, traçar les primeres línies mestres i també per fer un pas endavant en un assumpte que porta temps encallat: els pressupostos participatius .

Perquè quatre anys després de la creació de l’òrgan veïnal, s’ha constituït un grup de consellers que s’encarregarà de l’estudi i redacció d’un esborrany de Reglament de Pressupostos Participatius. Sobre la taula del Consell hi ha diversos models que operen en altres ciutats, entre ells el de Saragossa que els va ser facilitat fa ja temps pel govern.

La intenció dels veïns és que aquest reglament pugui estar llest en un termini màxim de mes, perquè s’aprovi en ple com més aviat -l’alcalde, Agustín Navarro, s’ha compromès a convocar un ple extraordinari si és necessari- i poder així posar- a treballar ja en els pressupostos participatius de 2016, segons ha confirmat el vicepresident primer del Consell, Fernando Montes.

Però a més de per avançar en els pressupostos participatius i per estructurar el treball, en aquesta primera sessió ordinària els veïns també han posat sobre la taula les seves primeres peticions. Entre elles, la reobertura de les biblioteques públiques dels centres socials i establir horaris compatibles en èpoques d’exàmens. També, l’obertura dels patis i zones esportives dels centres educatius fora de l’horari escolar -amb la corresponent vigilància-, o la reparació dels desperfectes de la pista d’atletisme del poliesportiu de Foietes.

El Consell Veïnal aborda, quatre anys després de la seva creació, un reglament de Pressupostos Participatius
El Consell Veïnal aborda, quatre anys després de la seva creació, un reglament de Pressupostos Participatius

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/03/05/el-consejo-vecinal-aborda-cuatro-anos-despues-de-su-creacion-un-reglamento-de-presupuestos-participativos/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *