El Consell Veïnal exigeix ​​que no es demori ni un minut més el desnonament del burger de Jaume I

El Consell Veïnal ha celebrat aquest dimecres el que serà el seu últim ple abans de renovar els seus membres. En l’ordre del dia de la sessió han tingut el seu espai alguns temes ja habituals en les reunions de l’òrgan veïnal com la recuperació de la parcel · la sobre la qual s’aixeca un burger a l’avinguda Jaume I, l’expropiació de Foietes o la fundació Corts Roig .

Justament sobre la recuperació de la parcel · la del burger, el Consell Veïnal ha estat contundent en demanar a l’Ajuntament que no demori ni un minut més el desnonament de l’empresa que el gestiona. Bàsicament, perquè aquesta no ha fet cap intent d’abandonar la parcel · la tot i que se li ha demanat en diverses ocasions, segons ha referit el vicepresident primer del Consell, Adolfo Valor.

Valor ha insistit que “el desnonament no s’ha iniciat” malgrat que “no hi ha el més mínim dubte” que la parcel · la és municipal, segons la nota simple del Registre de la Propietat. Una cosa que al maig si va estar en dubte quan els propietaris originals d’aquest sòl decidir revocar la donació que van fer a favor de l’Ajuntament el 1997 al · legant el “desinterès i abandonament” amb que havia estat tractat el seu terreny en aquests anys.

El vicepresident del Consell ha lamentat l’absència en el ple del tècnic d’assumptes jurídics que expliqui en quin punt es troba l’assumpte. Davant la falta del tècnic, ha estat l’alcalde, Agustín Navarro, qui ha informat. Segons Navarro, l’empresa que gestiona el burger ha demanat a l’Ajuntament una reunió, en la qual l’administració mantindrà “la mateixa posició” que fins ara: desnonar l’empresa si no abandona la parcel · la.

L’alcalde ha remarcat que “s’han fet passos” cap al desnonament, però ha afegit que “falta l’últim salt” i ha traslladat que arribat el cas caldrà desnonament després que s’hagi posat a l’empresa facilitats perquè es reubique en un altre local. A més, ha afegit que s’està estudiant si és possible reclamar a l’empresa que pagui un cànon pels últims anys que ha ocupant la parcel · la.

La petició feta en el seu dia pel Consell Veïnal va ser la de recuperar aquesta parcel · la, situada al costat del cementiri vell, i convertir-la en una plaça pública o en una zona enjardinada.

Estat del frontó de l’escola Basc Núñez de Balboa

Per primera vegada des que va iniciar el seu camí, el Consell Veïnal ha inclòs en l’ordre del dia l’Educació. I ho ha fet per interessar-se per l’estat en què es troba el frontó del col · legi Basc Núñez de Balboa i en el qual es va a actuar en breu davant el risc d’ensorrament a “mitjà o llarg termini”, segons ha explicat el regidor de l’àrea, Rubén Martínez. Un frontó en el qual s’ha col · locat “un tanca dissuasori” per evitar que els alumnes s’apropin.

L’edil ha recordat que les obres, que pagarà l’Ajuntament – “encara que són competència de la Generalitat” -, consisteixen a crear “unes terrasses de sorra” que “absorbeixin les vibracions del TRAM”, que “és l’únic que es pot fer segons els tècnics “. El regidor ha assenyalat que el frontó té “problemes de fonamentació” que excedeixen del manteniment ordinari.

No a una nova ordenança cívica i sí a que s’apliquin les que existeixen

Durant la reunió del Consell, ia instàncies de l’edil de Turisme, Gema Amor, també s’ha abordat la possible participació de l’òrgan veïnal en la redacció d’una nova ordenança per sancionar “actes incívics i vandàlics”. Amor ha explicat que van ser els hotelers els que van demanar aquesta “ordenança cívica” de la qual, pel que sembla, hi ha un preborrador.

El Consell Veïnal ha declinat participar d’aquesta ordenança i ha rebutjat que es faci. En aquest sentit la consellera Paca Fuster ha insistit que Benidorm té nombroses ordenances i que “el que cal fer és aplicar” les que ja existeixen i “que no es compleixen”.

La gestió de la Fundació Corts Roig, investigada per Conselleria

Un altre dels clàssics que s’ha colat en l’ordre del dia ha estat la Fundació Cortés Roig. El conseller José Antonio Corachán ha informat que s’ha traslladat a la Conselleria de Justícia una denúncia sobre possibles irregularitats en la gestió de la Fundació Cortés Roig, que es va crear fa dècades per l’auxili de menors i majors en risc d’exclusió. Corachán ha indicat que des de la Secretaria Autonòmica de Justícia, de la qual depèn el Protectora de Fundacions de la Comunitat Valenciana, s’ha remès un escrit anunciant que “s’ha iniciat un expedient d’instrucció per investigar” i comprovar les circumstàncies denunciades.

El conseller ha indicat que no es descarta emprendre accions judicials i Navarro ha avançat que “si la Conselleria determina que hi ha alguna irregularitat” serà el Consell, l’Ajuntament o el mateix alcalde qui ho porti a “la Fiscalia”. “Faltaria més”, ha sentenciat.

El Consell Veïnal exigeix ​​que no es demori ni un minut més el desnonament del burger de Jaume I
El Consell Veïnal exigeix ​​que no es demori ni un minut més el desnonament del burger de Jaume I

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *