El conseller de Turisme s’estrena amb el sector a Benidorm prometent que es estarà molt present a la ciutat

El nou secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha decidit que el seu primer acte com la cara visible del govern valencià en matèria turística fora a Benidorm i amb el sector hoteler. Colomer ha debutat en una reunió amb la patronal Hosbec, a la qual ha assegurat que el turisme va ser essencial per al nou govern bipartit. I això que d’entrada la indústria s’ha quedat sense Conselleria pròpia, tot i que el president Ximo Puig la va anunciar en campanya i ha afirmat que tindria seu a Benidorm.

Encara que sense Conselleria exclusiva -ha quedat adscrita a l’àrea de Presidència- i sense capital política a Benidorm, el secretari autonòmic ha manifestat que la presència de l’Agència Valenciana de Turisme a Benidorm serà “crònica” i “permanent”, ja que el organisme “farà escala” a la ciutat i “es posicionarà” aquí. El com es plasmarà aquesta presència i si serà física, es determinarà més endavant.

En principi tota la seva declaració d’intencions sobre com s’ha de gestionar el turisme de la Comunitat Valenciana ha agradat al sector. Bàsicament perquè Colomer ha assegurat que el turisme ha de ser “una qüestió d’Estat”, en la que s’involucri tant el sector públic com el privat, i també que ha de guanyar “jerarquia” en “l’estratègia global” de la Comunitat.

És a dir, que el turisme s’ha de tenir més en compte i ha de ser determinant a l’hora de traçar el present i futur de la Comunitat, perquè dóna “prestigi” a la regió i perquè és una font de creació d’ocupació.

I per assegurar que guanya pes i que els projectes i decisions polítiques es prenen tenint en compte al turisme, Colomer ha proposat crear una Taula Interdepartamental en la qual es treballi de manera “transversal” amb la resta de conselleries -com Obres Públiques, Medi Ambient , Cultura, Sanitat, etcètera-, amb el sector i amb altres administracions com Turespaña.

Sobre el paper la mesura convenç al sector hoteler de Benidorm, al qual Colomer ha donat aquest dijous una alegria al comunicar-los el desbloqueig del conveni que des de fa 11 anys subscriuen la patronal Hosbec i l’Agència Valenciana de Turisme per a accions de promoció i comarketing. Un conveni amb el qual es financen importants campanyes i que estava parat “per unes observacions de la Conselleria d’Hisenda”.

Segons ha explicat el secretari autonòmic, en el document calia corregir alguns aspectes. Una cosa que han solucionat els tècnics durant la reunió amb Hosbec i que va a permetre que es faci gairebé immediatament la campanya al mercat nacional. El president de la patronal, Toni Major, ha assenyalat que encara que amb retard a aquesta campanya amb operadors turístics espanyols se li pot treure encara rendiment, ja que “ens queda per vendre alguna cosa d’agost i setembre”.

El conseller de Turisme s'estrena amb el sector a Benidorm prometent que es estarà molt present a la ciutat
El conseller de Turisme s’estrena amb el sector a Benidorm prometent que es estarà molt present a la ciutat

Leer más en: http://lamarinaplaza.com/2015/07/09/el-no-conseller-de-turismo-se-estrena-con-el-sector-en-benidorm-prometiendo-que-se-estara-muy-presente-en-la-ciudad/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *