El Dia del Llibre: lectures continuades, recollida d’exemplars i una mica més d’alegria a les llibreries

Benidorm també ha viscut aquest dijous el Dia del Llibre. Una efemèride clau per al gremi de llibreters i en què les institucions públiques solen organitzar activitats per fomentar l’hàbit de la lectura i recordar a figures claus de la literatura, especialment la de Miguel de Cervantes, mort o almenys enterrat el 23 d’abril de 1616.

En diverses llibreries de Benidorm s’ha notat aquest dijous més moviment de l’habitual, fins i tot algun establiment ha venut “una mica més” que l’any anterior. Això sí, no s’han recuperat els nivells de venda previs a la crisi. Llavors hi havia “més alegria”, asseguren. No obstant això, alguna llibreria de la ciutat assegura que el mercat “es va recuperant”, una percepció que coincideix amb les xifres del primer trimestre de l’any que estudia el Gremi de Llibreters de Catalunya.

Diversos llibreters han coincidit en assegurar que durant aquest Dia del Llibre els clients habituals s’han ajuntat amb altres que no ho són tants, fins i tot en la cèntrica Carrer Russafa molts dels que han comprat llibres eren turistes o famílies acompanyades dels seus fills.

Però aquest increment de visites i vendes no és comú a totes les llibreries. De fet per a una llibreria especialitzada el dia ha passat “sense pena ni glòria” i en les vendes “no s’ha notat molt” que fos Sant Jordi, perquè “han estat pocs” els que s’han acostat expressament per comprar algun exemplar per regalar, tot i les promocions.

Segons els llibreters consultats, a Benidorm els lectors s’han decantat per les mateixes novetats editorials que han triomfat a la jornada de Sant Jordi de Barcelona: María Dueñas i la seva Temprança; i els Homes Bons d’Arturo Pérez-Reverte. Entre els joves s’ha imposat el fenomen After d’Anna Todd. També han tingut força sortida obres publicades fa algun temps i que ja es comercialitzen a “edicions de butxaca”.

Però el Dia del Llibre no només s’ha viscut a les llibreries, també a la biblioteca central de Benidorm, on com cada any i durant quatre hores s’ha realitzat una lectura continuada del Quixot, iniciada pel president de Afratex (Associació de la Fraternitat i l’Experiència) i en la qual han participat diversos membres de la corporació.

Fins al carrer ha portat Compromís Els Verds la festivitat de Sant Jordi, amb un punt de recollida i intercanvi de llibres instal·lat al costat de l’Hort de Colom per “promocionar la literatura” entre els lectors habituals i també entre aquells amb menys possibilitats d’adquirir un exemplar. A tots els que han donat o intercanviat llibres se’ls ha lliurat un poema en valencià de Vicent Andrés Estellés o una poesia en castellà de Miguel Hernández, il·lustres literats valencians del segle passat, i tots els exemplars recollits “es lliuraran a diferents entitats de Benidorm per promocionar la cultura “.

El Dia del Llibre: lectures continuades, recollida d'exemplars i una mica més d'alegria a les llibreries
El Dia del Llibre: lectures continuades, recollida d’exemplars i una mica més d’alegria a les llibreries

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/04/24/el-dia-del-libro-lecturas-continuadas-recogida-de-ejemplares-y-algo-mas-de-alegria-en-las-librerias/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *