El Doble Amor demana l’ajuda de tots per aconseguir els 150.000 euros que necessita per evitar el tancament del centre ocupacional

“La situació del centre ocupacional de l’Doble Amor és molt delicada i està en perill la seva supervivència”. Així de clar ho ha traslladat aquest dimarts el portaveu de la junta directiva de l’Doble Amor, José Luis Calvo, en una roda de premsa oferta a les instal·lacions del centre ocupacional, on van 55 discapacitats intel·lectuals de la comarca i que va obrir les portes fa 44 anys. La seva realitat econòmica és tan agònica que si “en un parell de mesos” no s’aconsegueixen 150.000 euros caldrà convocar els pares i plantejar el tancament del centre. Perquè aquest és els diners que necessita el Doble Amor per “posar-se a zero” i poder seguir endavant.

Diversos factors han provocat que s’arribi a aquesta situació, segons Calvo. Entre ells, els interessos i recàrrecs als quals ha de fer front el centre per cobrar tarda les subvencions que rep d’administracions públiques, fonamentalment de la Generalitat Valenciana. i que l’any passat van superar els 16.000 euros. Aquests interessos “brutals” han anat llastrant els comptes de resultats anuals, fins al punt d’haver tancat ja diversos exercicis “amb dèficit”. De fet, l’últim, el de 2014, es va saldar amb 31.000 euros de dèficit; mentre que el 2013 van ser uns 5.000 i al voltant de 22.000 euros el 2012.

I és que anualment les despeses del centre -entre nòmines, assegurances socials, menjador, llum, aigua, interessos, etcètera- ronden els 865.000 euros i l’any passat es van ingressar 653.000 euros entre subvencions, quotes dels usuaris i socis, loteries i activitats benèfiques diverses.

La taxa imposada pel Consell als dependents, l’últim gran problema

Tot i aquests “dèficits acumulats”, el centre ocupacional ha pogut anar tirant endavant “a empentes i rodolons”, gràcies també al fet que el taller d’ocupació, la bugaderia en la qual treballen 50 joves amb discapacitat, és autosuficient i es manté només . No obstant això, el Doble Amor es topa ara amb un nou escull en el camí: la taxa imposada pel Consell als dependents i discapacitats que són usuaris de centres o residències públics o els privats que reben diners públics, que és el cas del Doble amor.

L’entrada en vigor d’aquesta taxa suposarà un fort cop als usuaris i les seves famílies, ja que a la quota mensual del centre, 150 euros per discapacitat, s’han de sumar ara una nova quantitat que anirà a la caixa general de la Generalitat . I un cop en aquesta caixa general, el govern valencià ja decidirà a què destina aquests diners, ja que no està obligat a revertir ni en els centres ni tan sols en l’àrea de Benestar Social.

Calvo ha advertit que per a la majoria de les famílies és inviable pagar la quota al centre i aquesta taxa mensual a la Generalitat, que en molts casos va des dels 250 als 450 euros. En haver de donar prioritat al pagament de la taxa per evitar embargaments, “perdrem finançament de les famílies, que hauran de destinar els seus recursos a pagar aquesta taxa i no la quota del centre”. I això es traduirà en 90.000 euros menys d’ingressos a l’any, ja que el centre no deixarà a cap usuari sense la seva plaça.

Amb aquests ingressos de menys, el dèficit a final de 2015 podria arribar als 150.000 euros.

Treballadors i proveïdors sense cobrar des d’octubre

L’extrema situació econòmica que viu el centre ha suposat que els treballadors i l’equip professional del centre porti “des d’octubre sense cobrar”. I el mateix passa amb els proveïdors. Això sí, el centre està al dia del pagament de la Seguretat Social i l’IRPF de la seva plantilla, ja que en cas contrari no podria rebre les subvencions que li arriben de Conselleria i dels Ajuntaments.

Calvo ha explicat que la primera part de la subvenció de Conselleria del 2015 no arribarà fins a “finals de maig o juny”; massa temps per a aquesta plantilla i aquests proveïdors. Per intentar recaptar com més aviat aquests diners que permeti mantenir el funcionament del Doble Amor s’ha obert un compte perquè entitats i particulars puguin fer la seva aportació:

Compte amb IBAN / BIC: ES1400817330070001717575

El Doble Amor demana l'ajuda de tots per aconseguir els 150.000 euros que necessita per evitar el tancament del centre ocupacional
El Doble Amor demana l’ajuda de tots per aconseguir els 150.000 euros que necessita per evitar el tancament del centre ocupacional

 

Noticia Ampliada En: http://lamarinaplaza.com/2015/02/17/el-doble-amor-pide-la-ayuda-de-todos-para-conseguir-los-150-000-euros-que-necesita-para-evitar-el-cierre-del-centro-ocupacional/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *