El govern assumeix la petició de Aico perquè no s’obri un nou mercat a la zona de Discoteques

L’Associació Independent de Comerciants (Aico) ha aconseguit que el govern local de Benidorm es posicioni en contra del permís que la Direcció General de Consum i Comerç de la Generalitat Valenciana li ha concedit a una empresa per a la instal·lació d’un nou mercat en sòl confrontant amb l’Avinguda Comunitat Valenciana en l’APR-3, a la coneguda com a zona de Discoteques, davant de l’estació de la ITV. Es tracta d’una o diverses parcel·les de sòl terciari on el PP va denunciar fa dues setmanes que s’estaven realitzant obres que, en realitat, eren tasques de violació i desbrossament del terreny.

No obstant això, llavors ningú es va pronunciar sobre la conveniència d’aquest nova autorització del Consell i no ha estat fins ara que s’ha sabut que la petició dels propietaris era per instal·lar un rastre destinat a la venda d’articles usats, si bé la concessió de l’Administració autonòmica ha estat finalment per a un mercat a l’aire lliure, el que ha fet saltar les alarmes dels comerciants locals, ja que, segons ha revelat Hernández, el projecte contempla una gran superfície de més de 2.500 metres quadrats amb 180 llocs i 10 bars i pretén obrir de dijous a dilluns.

És pel que l’alcalde, Agustín Navarro, i el regidor de Comerç, Conrado Hernández, s’han reunit aquest matí amb la Junta Directiva de l’Associació Independent de Comerciants (AICO) i el seu president, Rafael Gasent, per analitzar la situació que generaria 1 tercer mercat en el municipi, que s’uniria al dels dimecres de Foietes i al Poble.

“Políticament estem en contra”, ha assegurat l’edil de Comerç, que ha prosseguit dient que “no permetré aquest cop al comerç local. Benidorm té ja una oferta suficient d’aquest tipus de comerços “. “Anem a fer totes les gestions necessàries per impedir que prosperi, ja que el considerem un atac gravíssim al comerç local que posaria posar en escac nombrosos llocs de treball i el futur de moltes famílies”, ha postil·lat Hernández abans de reblar: “Benidorm és un gran centre comercial que no necessita aquests complements. Serem exquisits en el procediment, encara que nosaltres no podem revocar una llicència “.

La primera mesura que han decidit és sol·licitar a la Generalitat un aclariment per desxifrar què ha passat amb l’ús autoritzat, diferent al de l’sol·licitat, tot i que alhora els tècnics municipals estan elaborant els informes pertinents de Mobilitat i Urbanisme. Per la seva banda, Rafael Gasent, també ha mostrat el seu rebuig a la proposta. “Aico ni dóna suport ni comprèn ni entén que això pugui fer-se”, ha dit.

El govern assumeix la petició de Aico perquè no s'obri un nou mercat a la zona de Discoteques
El govern assumeix la petició de Aico perquè no s’obri un nou mercat a la zona de Discoteques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *