El govern li concedeix la llicència a un rastre de gairebé 200 llocs en 13.000 metres de sòl per a no prevaricar per inactivitat

Amanida de l’habitual afectació amb la qual tot se succeeix a Benidorm, on sembla que qualsevol assumpte a llarg termini vagi a esdevenir per adveniment (vegeu el polígon industrial, el Armanello, les inversions en un telefèric o en una pista d’esquí, el Murtal i tantes altres), els dos portaveus del govern local, del PP, José Ramón González de Zárate i Lourdes Caselles, han comparegut per anunciar, no sense pesar, que no van a tenir més remei que concedir-li la llicència d’obertura, i la posterior d’obres, a una empresa holandesa que pretén instal·lar un rastre en sòl urbanitzable del sector APR-3 tocant amb l’avinguda de la Comunitat Valenciana. I tot perquè penja sobre la seva tramitació una amenaça dels promotors de presentar una querella per prevaricació administrativa, ja que aquest nou mercat compta amb tots els informes municipals i l’autonòmic favorables.

Es tracta d’una instal·lació no menor, sobre 13.000 metres quadrats, dels quals 8.000 es destinaran a la implantació de gairebé 200 llocs de venda. El 30% seran d’antiguitats, el 20% per articles usats, un altre 20% per oportunitats, un percentatge idèntic per a artesania i el 20% restant per a un altre tipus d’ofertes. La concessió és per a 10 anys, però el certificat de compatibilitat urbanística, que es va concedir al setembre de 2013, la condiciona a que no es desenvolupi aquest sector de sòl comercial. Si això succeís, el rastre hauria de ser desmuntat sense cost per a l’Ajuntament.

Caselles ha manifestat la seva “sorpresa” per trobar-se l’expedient tramitat per complet i sense possibilitats de frenar l’obertura de l’establiment a cel obert. L’edil d’Activitats ha assegurat que el PP sempre s’ha oposat a la seva tramitació, però ni ella ni De Zárate han aconseguit explicar com haurien pogut frenar una activitat a la qual també s’ha oposat l’associació local de comerciants Aico que, segons fonts municipals , ha interposat un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia contra el que consideren un nou mercat ambulant.

La qüestió és que aquest rastre compte, a més de amb l’informe favorable de la compatibilitat del sòl, amb un altre de l’enginyer tècnic industrial relatiu a les condicions tècniques, que es va remetre a la Direcció General de Consum, on, al seu torn, se li va donar la conformitat. L’arquitecte municipal ha advertit uns defectes de forma que van ser esmenats i fins la tècnic d’assumptes jurídics informar favorablement. És més, el promotor de la iniciativa ha acceptat complir amb un altre informe d’Enginyeria per instal·lar, en funció del Pla de Mobilitat, una senyalització semafòrica d’avantguarda, i disposa de l’últim informe favorable del departament d’Obertures, encara que el mateix data d’uns dies després de les eleccions municipals.

Amb tot això a l’expedient, i després de la reunió que, segons ha reconegut Caselles, va mantenir dijous amb el promotor i un advocat penalista al que el seu client li hauria encarregat que preparés una querella contra el govern boja, l’edil ha confirmat que aquest mateix divendres ha signat la llicència de funcionament i obertura, que donarà peu a l’atorgament de la llicència d’obres per adequar el sòl a les necessitats del futur rastre, tot i que els dos regidors del PP ja han advertit que vigilaran el compliment de tots els seus condicionants i que obrin només els quatre dies que autoritzaran.

Amb la nova Ordenança de Venda No Sedentària en vigor, aquest nou mercat, que s’unirà al municipal de Foietes, al del Racó de Loix i al Rastre Cigne, no hauria pogut tramitar, però l’inici del procés és anterior a l’aprovació de la pròpia normativa local i no pot tenir caràcter retroactiu.

L’assumpte és de tal transcendència que l’expedient inclou una carta del cònsol d’Holanda a Alacant demanant-li explicacions al govern sobre la tardança en concedir-li la llicència d’obertura a una empresa de la seva nacionalitat.

Amb tot, el govern local ha llançat un altre globus sonda: segons De Zárate, estan estudiant la forma de revocar aquesta autorització que es va donar “en connivència total” de l’anterior govern PSPV-Liberals amb el promotor de la iniciativa perquè, segons ha dit, li van advertir que el pla inicial, que traspassava els límits del sector APR-3 fins Armanello, es limités a terra del primer per evitar problemes si es desenvolupava el PAI del que era urbanitzador Enrique Ortiz.

És més, el portaveu del PP ha assegurat que l’anterior regidor de Comerç, Conrado Hernández, “hauria anar-se’n a casa” perquè “ha fastiguejat als comerciants de Benidorm” i enganyat Aico. Però si tots els informes tècnics municipals sol·licitats fins ara i el de la conselleria de Comerç, que dirigia Máximo Buch en l’anterior Consell presidit per Alberto Fabra, s’han manifestat favorablement, difícilment podrà prosperar aquesta revocació, llevat que sigui indemnitzant a l’empresa.

Els socialistes han contestat amb un comunicat en què afirmen que sempre han estat en contra d’aquest rastre. “El 5 de juny passat vaig sol·licitar al secretari municipal que emetés un informe jurídic sobre si el procediment de tramitació de la llicència ambiental era correcta, si s’havien complert les directrius marcades per l’acord plenari del 22 de desembre de 2014, i si a l’empara de la nova ordenança de venda no sedentària es podia denegar la llicència “, assegura Conrado Hernández. I la resposta va ser que no.

Més enllà de la batalleta política habitual entre els dos grans partits que han governat la ciutat els últims 32 anys, el que queda de tot aquest nou enfrontament a compte de l’herència rebuda és la instal·lació d’un nou rastre en el qual el govern intentarà reservar un nombre determinat de llocs de venda per a les associacions locals.

El govern li concedeix la llicència a un rastre de gairebé 200 llocs en 13.000 metres de sòl per a no prevaricar per inactivitat
El govern li concedeix la llicència a un rastre de gairebé 200 llocs en 13.000 metres de sòl per a no prevaricar per inactivitat

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/08/21/el-gobierno-le-concede-la-licencia-a-un-rastro-de-casi-200-puestos-en-13-000-metros-de-suelo-para-no-prevaricar-por-inactividad/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *